Annonce
Tarm

Skolefodbolden sluttede med et brag

Foto: Jørgen Kirk
Regn satte en brat stopper for et par af finalerne ved den store skolefodboldturnering i weekenden. Men det gjorde ikke så meget, for det er det sociale, der er i højsædet i Skjern.

Ringkøbing-Skjern: SG Fodbolds store årlige skolefodboldturnering, der i år blev afholdt for 14. gang, blev igen en stor succes.

- Sydslesvig var ikke med i år, fordi de havde et jubilæum at fejre hjemme. Men der var 120 hold med og cirka lige så mange spillere som sidste år, siger tovholder Lise Juhl Hansen.

Hun betegner turneringen som en stor succes, selv om enkelte af finalerne ikke fandt en vinder på grund af kraftig regn sidst på eftermiddagen søndag på SGs baner ved Ringkøbing-Skjern Kulturcenter.

- Den årlige skolefodboldturnering er et meget socialt stævne med masser af fair play, god stemning og opbakning fra kammerater, forældre og søskende på sidelinjen. Sådan var det også i år, og vi glæder os allerede til at kunne afvikle turnering nummer 15 næste år, siger Lise Juhl Hansen.

Dagbladets fotograf Jørgen Kirk var forbi turneringen lørdag, hvor der også blev lagt et galleri op på dbrs.dk. Se nogle af hans billeder her.

Annonce
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce