Annonce
Haderslev

Johannes Gjesing om genåbning: - Man går efter laveste fællesnævner

Johannes Gjesing savner mere tillid til lokale skoleledere, embedsfolk og politikere fra regeringens side. Arkivfoto: Jacob Schultz
Johannes Gjesing, formand for Gram Skole, er glad for, at børnene kan vende tilbage på mandag den 15. marts. Men han savner mere tillid til lokalsamfundets dømmekraft. Der er forskel på skoler på indre Nørrebro og Gram.

GRAM: Selv om han synes, det er fint, at mange skolebørn kommer tilbage til deres skole i næste uge, åbner formanden for skolebestyrelsen i Gram en pose skarpe ord til mandagens genåbning.

- Som jeg ser det, går man efter laveste fællesnævner. Altså, at hvad man kan på den ene skole, det kan man nok også på den anden. Men nu er der jo forskel på, hvad man kan på en skole i Gram og i Haderslev og på, hvad man kan gøre på en skole på Indre Nørrebro. Uden at jeg kender til forholdene på Indre Nørrebro, men det gør Pernille Rosenkrantz-Theil sådan heller ikke, for hun kan ikke vide alt. Så kunne jeg lige så godt sende timefordelingsplanen, som vi sidder og roder med i bestyrelsen, over til hende. Så kan hun lave den også.

- Man kunne godt flytte ansvaret en etage ned og inddrage de lokale politikere, embedsværk og skoleledere, mener Johannes Gjesing.

Annonce

En dag i det fri

Den delvise åbning af skolerne i næste uge betyder, at eleverne fra 5.til 8. klasse kan få en dags udendørs undervisning om ugen. Åbningen følges op af en kraftig opfodring til, at elever og ansatte ved fremmøde kan fremvise en negative test, der er højest 72 timer gammel.

- Der skal da være retningslinjer, og de må godt være strenge, men nogle skoler kan måske åbne to dage om ugen, mens andre ikke har så meget plads.

Så kan man indvende: Jamen, det er snyd, for så kan nogle gøre noget, som andre ikke kan. Jamen, så er det jo altid snyd. I København kan eleverne komme i Botanisk Have. Så kan vi i Gram noget andet.


Så kunne jeg lige så godt sende timefordelingsplanen, som vi sidder og roder med i bestyrelsen, over til hende. Så kan hun lave den også.

Johannes Gjesing, bestyrelsesformand Gram Skole


Gram Skole har indgået en aftale med slottet, så de godt 100 berørte elever blandt andet komme ud at fiske og spille discgolf.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kim har fået rigtig travlt med golf og gastronomi: Nu bliver 'familien' lagt på is

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Annonce