Annonce
Tønder

Skoleindskrivning er i gang: 373 børn kan starte til sommer

De børn, der skal starte i skole til sommer, skal nu indskrives - her ses en skolestart på Grundskolen i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den 4. januar åbnede skoleindskrivningen i Tønder Kommune. Den rullende skolestart er erstattet af en mere traditionel skolestart i august.
Annonce

Tønder: Der er stadig et godt stykke tid til, at et nyt hold børn starter i de lokale folkeskoler efter sommerferien, men det er nu, forældre skal skrive dem ind.

Den 4. januar blev der åbnet for den elektroniske indskrivning, og forældre har nu frem til den 28. februar til skrive deres børn ind i de lokale folkeskoler. Der er i år 373 børn, der potentielt kan blive skrevet ind lokalt.

Den rullende skolestart er kørt i garagen - nu er der fælles skolestart i august.

- Det vi oplevede med rullende skolestart var jo, at det altid gav noget forvirring og en del spørgsmål op til skoleindskrivning, fortæller Lene Nørgaard, der er skolekonsulent i Tønder Kommune.

Forældre kunne blandt stille spørgsmål til, hvordan de kunne vide, om deres barn var klar til skolestart i februar, når det ikke var klar nu.

- Nu er der sådan ret klare linjer. Nu starter man til august, eller også så kan man søge om skoleudsættelse, siger Lene Nørgaard.

Hvis der bevilges skoleudsættelse, er udsættelsen så på et år.

Annonce

På sidelinjen

Ifølge skolekonsulenten var en udfordring ved rullende skolestart det at blive en del af et klassefællesskab, hvis barnet rullede ind senere end flertallet.

- Det var sådan set lidt lige som at skifte skole for et barn og dets forældre. Man kommer ind i et etableret fællesskab - der er måske etableret et klasseforældreråd og den slags. Så man er lidt på sidelinjen i starten, fortæller Lene Nørgaard.


Det var sådan set lidt lige som at skifte skole for et barn og dets forældre. Man kommer ind i et etableret fællesskab

Lene Nørgaard


- Der er ingen tvivl om, at det var rigtig, rigtig godt for nogle børn at vente et halvt år i stedet for at skulle vente et helt år. Men det havde nogle omkostningerne, fortæller hun.

Annonce

Venlig henvendelse

De forældre, der ikke har indskrevet deres børn inden sidste frist, bliver ikke overladt til sig selv.

- De får en venlig henvendelse fra os, fortæller Lene Nørgaard.

Hvis man har indskrevet sit barn i en privat- eller friskole, kan det også ske, man får en henvendelse fra kommunen. I det tilfælde giver man bare besked om sit valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce