Annonce
Varde

Skoleinitiativ i Ansager får skulderklap

De glade modtagere af GF Sydvests pris. Fra venstre er det Maiken Støjer, Peter Fog, Stine Tryk, Frida Ludvigsen, Troels Krog, Martha Voss, Leo Christensen, Finn Støjer, Claus Zeeberg og Poul Rosendahl. Privatfoto

Ansager: Det var med et stort smil på læberne, at en flok ihærdige ildsjæle mandag modtog et skulderklap af de helt store i Ansager. De var blevet nomineret til at modtage GF Sydvests "Tak for dit overskud"-pris for deres hårde arbejde med at starte Kvie Sø Efterskole i Ansager.

En efterskole, der til august 2019 kan byde velkommen til 50 elever med særlige udfordringer - blandt andet læringsvanskeligheder, udviklingshæmning, Downs Syndrom og autisme.

GF Forsikrings "Tak for dit overskud"-priser gives til mennesker eller foreninger, der har gjort en helt særlig indsats og vist overskud til deres medmennesker i lokalområdet.

Og ifølge forretningsfører for den lokale GF Forsikring, GF Sydvest, Kim Nielsen, havde den arbejdsomme gruppe mere end fortjent anerkendelsen og de 7.500 kroner for deres arbejde på den kommende efterskole, der bliver indrettet i den tidligere døgninstitution på Tiphedevej i Ansager.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce