Annonce
Varde

Skoleinitiativ i Ansager får skulderklap

De glade modtagere af GF Sydvests pris. Fra venstre er det Maiken Støjer, Peter Fog, Stine Tryk, Frida Ludvigsen, Troels Krog, Martha Voss, Leo Christensen, Finn Støjer, Claus Zeeberg og Poul Rosendahl. Privatfoto

Ansager: Det var med et stort smil på læberne, at en flok ihærdige ildsjæle mandag modtog et skulderklap af de helt store i Ansager. De var blevet nomineret til at modtage GF Sydvests "Tak for dit overskud"-pris for deres hårde arbejde med at starte Kvie Sø Efterskole i Ansager.

En efterskole, der til august 2019 kan byde velkommen til 50 elever med særlige udfordringer - blandt andet læringsvanskeligheder, udviklingshæmning, Downs Syndrom og autisme.

GF Forsikrings "Tak for dit overskud"-priser gives til mennesker eller foreninger, der har gjort en helt særlig indsats og vist overskud til deres medmennesker i lokalområdet.

Og ifølge forretningsfører for den lokale GF Forsikring, GF Sydvest, Kim Nielsen, havde den arbejdsomme gruppe mere end fortjent anerkendelsen og de 7.500 kroner for deres arbejde på den kommende efterskole, der bliver indrettet i den tidligere døgninstitution på Tiphedevej i Ansager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce