Annonce
Varde

Skoleklasser i Varde Kommune slår rekord: Har læst mere end én million sider

Skoleklasserne kunne følge præmieoverrækkelsen fra hver deres klasselokale, fordi det blev optaget og livestreamet fra Varde Bibliotek. Inden da var der blevet optaget jubelscener af top tre-klasserne, som blev vist ved kåringen. Foto: Jacob Schultz
4. klasse på Mejls Orten Tinghøj Friskole blev med flest læste sider dette års vinder af Klassefighten. I alt har de 41 deltagende skoleklasser over sommeren læst mere end én million sider.
Annonce

Varde: Børn fra 41 skoleklasser i Varde Kommune har de seneste måneder haft næserne godt og grundigt begravet i bøgerne. De har nemlig deltaget i den årlige læsekonkurrence, Klassefighten, som arrangeres af Varde Bibliotek. Og i år ser bøgerne ud til at have lokket mere end normalt, for der er nemlig slået læserekord med mere end én million læste sider - helt præcist 1.008.717 sider. Det svarer til knap 25.000 sider per klasse eller 1310 sider per elev.


Jeg tror, de slår rekord på grund af corona. De har haft meget mere tid derhjemme og har ikke kunnet gå til noget. Man kan sige, at det da trods alt er en positiv side ved corona.

Biblioteksformedier Line Winther Graversen


Vinderne blev kåret ved en præmieoverrækkelse tirsdag. Men grundet corona kunne klasserne modsat tidligere år ikke møde op til fejringen på biblioteket, som i stedet blev afholdt virtuelt med rapperen One Hand som vært.

Annonce

Helt vildt imponerende

Formentlig er det også corona, der er årsag til, at børnene i år har slået læserekord. Det mener biblioteksformidler ved Varde Bibliotek Line Winther Graversen.

- Jeg tror, de slår rekord på grund af corona. De har haft meget mere tid derhjemme og har ikke kunnet gå til noget. Man kan sige, at det da trods alt er en positiv side ved corona, siger hun og understreger, at det er et enormt flot resultat.

- Det er helt vildt imponerende, at de har kunnet læse så mange sider. Det har da også været en vældig opgave at tælle det hele op, må jeg sige. Det tog os en hel uge at blive færdig med de sidste optællinger, og vi er altså tre mand på det.

Sidste år læste 51 klasser tilsammen cirka 950.000 sider. Det svarer til 978 sider per elev. I 2018 rundede skoleklasserne også én million læste sider. Dog blev der læst lidt flere i år - og det endda af færre skoleklasser.

Klassefighten top 10

Disse skoleklasser har læst flest sider i dette års læsekonkurrence, der har kørt fra den 11. juni til den 30. august:

1. Mejls Orten Tinghøj Friskole, 4. klasse - med i gennemsnit 4350 sider per elev

2. Brorsonskolen, 2.B

3. Mejls Orten Tinghøj Friskole, 2. klasse

4. Sct. Jacobi Skole, 2.A

5. Sct. Jacobi Skole, 4.C

6. Mejls Orten Tinghøj Friskole, 5. klasse

7. Blåbjerg Friskole, 6. klasse

8. Thorstrup Skole, 4. klasse

9. Sct. Jacobi Skole, 3.A

10. Brorsonskolen, 3.A

Førstepræmien var en tur i CityJump, mens andenpladsen fik en biograftur, og tredjepladsen vandt en tur ud at bowle.

- Yo, der er noget, jeg knap kan forstå. To unge, der er mega rå. Rapperen One Hand stod for underholdningen ved prisoverrækkelsen, og han lavede blandt andet en rap om den mest læsende pige og dreng, Claire fra 2. klasse og William K. fra 4. klasse - begge fra Mejls Tinghøj Friskole. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce