Annonce
Aabenraa

Skoleklasser kan lære tysk i geografi og historie

Der behøver ikke nødvendigvis stå tysk på skemaet, for at man kan lære tysk. Den opfattelse vil nyt projekt forsøge at gøre op med. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Enkelte skoler har allerede vist interesse for deltagelse i nyt Interreg-projekt. Der er plads til flere.
Annonce

Kan man lære tysk i biologi-, kemi-, fysik- eller endda geografiundervisningen? Interreg-projektet KursKultur 2.0 tilbyder prøveforløb med den tilgang i en af projektets​​ nabosprogsaktiviteter. Det handler om et ønske om at komme i kontakt med nabosproget ud over selve sprogundervisningen og give eleverne mulighed for at bruge tysk på en anden måde og i andre sammenhænge.

Der er allerede enkelte skoler, der har vist interesse for deltagelse i den planlagte projektaktivitet, også kaldet CLIL (Content and Language Integrated Learning), men der er plads til flere fra både dansk og tysk side.

- Vi leder stadig efter fem til seks skoler (8.-10. klasse), som også ligger i Interreg-programregionen, der omfatter Region Syddanmark og Region Sjælland. På den måde kan der arrangeres dansk-tyske elevmøder, hvor interkulturel, tværfaglig læring afprøves, og tysk og dansk læres på samme tid. Møderne skal finde sted til foråret i naturformidlende institutioner som eksempelvis Zoologisk museum ved Christian-Albrechts-Universitet i Kiel, Museum for natur og miljø i Lübeck, Fjord og Bælt i Kerteminde, Naturama i Svendborg eller GeoCenter Møns Klint, hedder det i en pressemeddelelse fra Interreg-projektet.


Vi leder stadig efter fem til seks skoler (8.-10. klasse), som også ligger i Interreg-programregionen


Forud for møderne skal skoleklassernes lærere i tysk og i naturfag forberede aktiviteternes indhold.

Man kan finde mere information om aktiviteterne samt uddannelsesmuligheder generelt i den dansk-tyske grænseregion på kulturakademi.dk/graenseland/detalje/23/556/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce