Annonce
Kolding

Skoleleder for Koldings største privatskole stopper med øjeblikkelig virkning

Dorte Svane Peschardt stopper med øjeblikkelig virkning som skoleleder på Kolding Realskole. Formanden for skolens bestyrelse er yderst fåmælt og henviser til, at Dorte Svane Peschardt ønsker at søge nye udfordringer. Foto: Søren Gylling
Kolding Realskole skal have ny skoleleder. Skolelederen gennem de seneste fem år, Dorte Svane Peschardt, stopper fra dags dato.
Annonce

Kolding: Efter fem år med Dorte Svane Peschardt som skoleleder på Koldings suverænt største privatskole, Kolding Realskole, skal skolen nu have ny skoleleder.

Mandag blev der sendt en meddelelse ud til både forældre og medarbejdere om, at Dorte Svane Peschardt stopper i jobbet fra dags dato, da hun søger nye udfordringer.

Det ledige job som skoleleder vil blive slået op inden længe, og ifølge skolens bestyrelsesformand Per Stabel håber man at have en ny skoleleder på plads til august, hvor det nye skoleår begynder.

Bestyrelsesformanden er temmelig fåmælt omkring afskeden med skolelederen, og han henviser til, at man har aftalt at melde ud, at den nu tidligere skoleleder har ønsket at søge nye udfordringer, og at man har lavet en fratrædelsesaftale med hende.

Kolding Realskole

  • Kolding Realskole blev grundlagt 1. april 1890. Den har i dag omkring 1000 elever.
  • Efter planen skal den om få år flytte fra de nuværende bygninger i Koldings midtby og til Dyrehavevej, hvor den fremover skal have hjemme i den tidligere Dyrehaveskolen.
  • For at flytningen kan blive en realitet, skal Folketingets finansudvalg dog først sige ja til et aktstykke, der godkender UC Syds flytning fra bygningerne på Dyrehavevej.
  • Ved en flytning skal Realskolen nemlig bruge blandt andet idrætshallen og enkelte andre lokaliteter ved det nuværende UC Syd.
Annonce

Overtog fra Christensen-Dalsgaard

Hvorfor sker hendes afsked så hurtigt, at hun stopper samme dag, som I melder det ud?

- Det er den aftale, vi har lavet og har meldt ud, siger Per Stabel.

Har Dorte Svane Peschardt selv sagt op?

- Dorte fratræder sin stilling og søger nye udfordringer, oplyser Per Stabel.

Dorte Svane Peschardt blev skoleleder på Kolding Realskole i august 2015. Her overtog hun jobbet efter Peter og Kirsten Christensen-Dalsgaard, der havde været skolelederpar på skolen i 28 år, og som var fjerde generation fra Familien Christensen-Dalsgaard, der var skoleledere på skolen. Peter og Kirsten Christensen-Dalsgaard ønskede at gå på pension på daværende tidspunkt.

Inden Dorte Svane Peschardt overtog chefposten på skolen, var hun UU-vejleder i Kolding Kommune. Hun kendte skolen ret godt, da hun, før hun blev skoleleder, var uddannelsesvejleder på blandt andet realskolen i otte år.

Den hidtidige afdelingsleder på Kolding Realskole, Rikke Pal, er fra i dag mandag konstitueret som ny skoleleder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dorte Svane Peschardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce