Annonce
Varde

Skoleleder har travlt med at sikre toiletter, håndvaske og testkapacitet nok

Skoleleder på Brorsonskolen i Varde, Morten Møller Jensen, indkaldte tirsdag morgen sit ledelsesteam til møde, hvor de skulle planlægge, hvordan de får alle skolens elever tilbage fra torsdag. Arkivfoto: Annett Bruhn
Morten Møller Jensen, skoleleder på Brorsonskolen i Varde, fik tirsdag morgen travlt, for torsdag kan han endelig byde alle sine elever velkommen tilbage på skolebænken.

Varde Kommune: Tyve minutter i tre natten til tirsdag blev en stor aftale om yderligere genåbning præsenteret i Justitsministeriet. Fra 6. maj kan alle elever i grundskolerne vende tilbage på fuld tid.

- Vi glæder os helt vildt. Det var en rigtig dejlig nyhed at vågne op til, siger skoleleder på Brorsonskolen i Varde, Morten Møller Jensen, der som det første indkaldte sit ledelsesteam til et møde.

Tirsdagen er blevet brugt på at lave en plan, så skolen er klar til at tage imod alle eleverne på torsdag. Det gælder både undervisning og helt lavpraktiske forhold såsom at sikre lokaler, indgange, toiletter og håndvaske.

Annonce


Jeg var stoppet med at gætte på bestemte ting, for der kom jo nye meldinger hver anden uge, men jeg har glæder mig meget til det her tidspunkt.

Morten Møller Jensen, skoleleder på Brorsonskolen


Der er meget, der skal nås på kort tid, for selvom Morten Møller Jensen endnu ikke kender de eksakte retningslinjer, så planlægger han efter de retningslinjer, som han, lærerne og eleverne kender fra tidligere på året.

- Vi skal sikre god afstand og hygiejne, og det gør vi for eksempel ved at lave planer for, hvordan vi fordeler håndvaske og toiletter, forklarer han og pointerer, at eleverne efterhånden er så vant til retningslinjerne, at det næppe kræver den store tilvænning.

Den eneste større udfordring har været antallet af toiletter og håndvaske. Der er for få på Brorsonskolen, og Morten Møller Jensen har derfor lejet vogne med toiletter og håndvaske.

Undervisningen er den samme

Genåbningen har Morten Møller Jensen set frem til i lang tid, men som året allerede flere gange har vist, har udmeldingerne om genåbning og nedlukning ændret sig gang på gang.

- Jeg var stoppet med at gætte på bestemte ting, for der kom jo nye meldinger hver anden uge, men jeg har glædet mig meget til det her tidspunkt, siger han.

Om genåbning af skoler

Alle elever i grundskolerne kan vende tilbage på fuld tid.

Alle elever på erhvervsuddannelser over hele landet kan vende tilbage.

Alle afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser over hele landet kan vende tilbage.

Fra 21. maj kan elever på videregående uddannelser komme tilbage på halv tid, og alle elever på ungdomsuddannelserne kan vende tilbage på fuld tid.

Indtil torsdag har det været sådan, at eleverne har været tilbage fysisk på skolen halvdelen af tiden og modtaget virtuel undervisning den anden halvdel. For at gøre overgangen fra onsdag til torsdag så nem som muligt er planen på Brorsonskolen, at alle lærerne skal fortsætte med den undervisning, som de oprindeligt havde forberedt.

Det betyder, at den undervisning, der egentligt var planlagt til en virtuel time, fra torsdag skal foregå i et fysisk klasselokale.

- Som lærer skal man ikke til at lave om igen. Det har vi oplevet nok gange, siger Morten Møller Jensen.

Annonce

Test på skolen

Den seneste tid har det været muligt for elever over 12 år at blive testet for corona på Brorsonskolen to gange i ugen. Det er et tilbud, som forældrene giver samtykke til.

Fra torsdag betyder det, at dobbelt så mange elever nu skal tilbydes test, og derfor arbejder Morten Møller Jensen også på en udvidet podningsplan.

- Vi har testet i hele perioden, men når vi går fra kun at have 50 procent af eleverne fysisk på skolen til at have 100 procent, så skal der oprustes, siger han.

Testene foretages af sundhedspersonale, og de er allerede i fuld sving med at forberede sig på de mange flere elever, der fra torsdag skal kunne testes på skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Smittetal i Kolding er næsten fordoblet på 11 dage: Flere børn og unge bliver smittet nu

Annonce