Annonce
Varde

Skoleleder: Hos os er 14 ud af 620 elever tilmeldt nødpasning

Skoleleder på Brorsonskolen i Varde, Morten Møller Jensen, oplever, at ganske få forældre vælger at benytte sig af skolens tilbud om nødpasning under corona-nedlukningen. Arkivfoto: Annett Bruhn
Få elever er tilmeldt nødpasning på Brorsonskolen i Varde. Skoleleder mistænker, at forældrene frygter for spredning af smitte blandt eleverne i nødpasningen.

Varde: Mandag skulle eleverne i Varde Kommune være vendt tilbage til klasselokalet, men med forlængelsen af restriktionerne til og med 17. januar, er der dømt fjernundervisning igen for langt de fleste.

Der er dog enkelte elever, der ikke kan sidde hjemme. For eksempelvis hvis forældrene passer en kritisk funktion i samfundet eller ikke har mulighed for at passe børnene derhjemme, hvis de samtidig skal kunne passe deres arbejde.


Annonce

Jeg tror, at forældrene hellere vil arrangere fællespasning derhjemme eller få hjælp af bedsteforældre, da de vurderer, at det er mere sikkert.

Morten Møller Jensen, skoleleder, Brorsonskolen, Varde


I så fald kan forældrene benytte skolernes tilbud om nødpasning, men på Brorsonskolen i Varde mistænker skoleleder, Morten Møller Jensen, at forældrene vælger dén løsning fra.

Frygter for smittespredning

På skolen er meldingen, at 14 elever er tilmeldt nødpasning tirsdag.

I alt har skolen 620 elever, så det er en lille procentdel, der har behov for at møde fysisk op på skolen.

Behovet var også forholdsvist lille under nedlukningen i foråret, hvor Brorsonskolen nogle dage kun havde en enkelt elev i nødpasning.

Hvem kan få tilbudt nødpasning?

Børn i 0.-4. klasse, hvis forældre bestrider samfundskritiske funktioner, og som ikke kan skaffe anden pasning, får tilbudt nødpasning, så forældrene kan passe deres arbejde. Det kan være børn af blandt andet sundhedspersonale, politifolk og pædagoger.

Særligt sårbare børn, der enten af sociale eller psykologiske grunde har brug for at komme i skole, får tilbudt at komme i skole.

Specialklasserne fortsætter også deres skolegang som normalt.

Skoleleder på Brorsonskolen, Morten Møller Jensen, mistænker, at forældrene er nervøse for, at eleverne smitter hinanden i nødpasningen.

- I nødpasningen er eleverne blandet på tværs af alle mulige klasser. Så jeg tror, at forældrene hellere vil arrangere fællespasning derhjemme eller få hjælp af bedsteforældre, da de vurderer, at det er mere sikkert, siger han.

I langt de fleste tilfælde vurderer forældrene selv, om deres børn skal i nødpasning. De tilmelder børnene online og senest klokken 12 dagen før. Herefter er det skolens opgave at få kabalen med bemanding i nødpasningen til at gå op dag for dag.

- I nogle tilfælde kontakter vi de enkelte hjem, hvis vi mener, at der kan være behov for lidt ekstra for at følge godt op på eleven. Det kan netop være et tilbud om nødpasning eller et dagligt opkald fra elevens kontaktlærer, siger Morten Møller Jensen.

Annonce

Frygter forlængelse

De nuværende restriktioner gælder frem til 17. januar - i skrivende stund. Mens skolerne er lukkede, er pasningstilbuddene for de mindste børn fortsat åbne, men de forældre, der har mulighed for det, opfordres til at holde børnene hjemme.

Skolechef i Varde Kommune, Flemming Mahler Pedersen, har ikke en plan for, hvad der skal ske fra 18. januar, da han allerede nu mistænker, at de nuværende restriktioner bliver forlænget.

- Vi kan ende med at bruge meget energi på en plan, der måske alligevel bliver lavet om, ligesom det netop er sket, siger han og tilføjer:

- Vi vil som altid gerne være forberedt, så vi kan give forældre og personale de bedste muligheder, men lige nu afventer vi, hvad ministeriet melder ud, inden vi beslutter os for, hvad der skal ske efter 17. januar.

Annonce
Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Første spadestik til logistikcenter taget: Nu kan byggeri til 130 millioner gå i gang

Esbjerg For abonnenter

Fængselsdom: 21-årig mand voldtog hash-lammet kvinde to gange efter at have givet hende en stærk joint

Aabenraa

Om et år går det løs: Lokal vognmand skal hente de nye affaldsbeholdere

Aabenraa For abonnenter

Sønderjyder udfordrer myndigheder: Vil have regnvandsbassin i beskyttet område

Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Team Esbjerg For abonnenter

Hun fik chancen på en uvant position: Tyrkiske Türkoglu og norske Reistad lyste op og sørgede for den forventede sejr

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Islænding sparkede bolde i kassen, anfører efterlod et hullet forsvar, og SønderjyskE var ved at smide stor pokalføring

Team Esbjerg

En glædelig nyhed: Bomstærk Team Esbjerg-profil nærmer sig et comeback

Annonce