Annonce
Vejen

Skoleleder om den syriske famile fra Andst: - Lana og hendes søskende er danske

Skoleleder på Østerbyskolen, Allan Lauenblad, melder sig nu også på banen i forhold til Al-Kholi-familen fra Andst, der risikerer hjemsendelse til Damaskus i Syrien. Den yngste datter går nemlig på Østerbyskolen i Vejen. Arkivfoto: Joan Karlsen
Skoleleder har brug for en forklaring fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye

Vejen: Skoleleder Allan Lauenblad fra Østerbyskolen i Vejen melder sig nu som privatperson  på banen i sagen om den syriske familie Al-Kholi fra Andst, der risikerer hjemsendelse til Syrien efter Udlændingestyrelsen vurderer, at det område, familien kommer fra i Damaskus, er sikkert.

Derfor har familien fået afslag på at få forlænget sin opholdstilladelse i Danmark fra Udlængingestyrelsen, hvilket er anket til Flygtningenævnet.

Familien Al-Kholis yngste datter Lana er elev på Østerbyskolen i Vejen, hvor hun går i 9. klasse.

Annonce

Og står det til Allan Lauenblad, så skal hun kunne fortsætte trygt med det.

- Hvad er det der gør, at hun skal til Syrien,  når hendes hjem er Danmark? Jeg har brug for, at Mattias Tesfaye (udlændinge- og integrationsminister, red.) forklarer mine elever og lærere, hvorfor Lana skal sendes til Syrien, når hun er dannet som dansk. Jeg kan ikke forklare dem det, siger Allan Lauenblad til JydskeVestkysten.


Jeg har brug for, at Mattias Tesfaye (udlændinge- og integrationsminister, red) forklarer mine elever og lærere, hvorfor Lana skal sendes til Syrien, når hun er dannet som dansk. Jeg kan ikke forklare dem det

Allan Lauenblad


Sagen fylder en del på lærerværelset. For Østerbyskolen er nemlig ansvarlig for undervisning i danske værdier og dannelse.

- Og det er værdier, vi vægter meget højt, siger Allan Lauenblad.

Det er også værdier, som Lana har taget til sig efter fem-seks år i Danmark.

- Man glemmer, at unge i 10-15 års alderen er inde i en identitetsperiode, siger Allan lauenblad.

Al-Kholi børnene faldt hurtigt til på Østerbyskolen. Og blandt skolebørn er ordet integration ikke det mest brugte.

- Børn interesserer sig mere for, om man er en god kammerat eller ikke er en god kammerat, forklarer skolelederen.

Hun drømmer dansk

Han synes, der er for lidt fokus på, hvor sårbare børn er unge er i forhold til diskussioner om identitet, herunder opholdstilladelser.

- Et ungt menneskes identitet skabes i teenagetiden. Her skabes der selvstændighed og spor til voksenlivet. Lana befinder sig i det stadie, hvor hun finder identitet i det danske samfund. De danske værdier og kulturen bliver en del af hendes tankegang, hvor hun endda drømmer på dansk. Lana og hendes søskende er danske, skriver Allan Lauenblad i sit læserbrev.


Lana befinder sig i det stadie, hvor hun finder identitet i det danske samfand. De danske værdier og kulturen bliver en del af hendes tankegang, hvor hun endda drømmer på dansk. Lana og hendes søskende er danske

Allan Lauenblad


Han kunne godt tænke sig et knap så stift system.

- I uddannelses-systemet har har man kvote-2 muligheder. Og man kan stille spørgsmål til, hvor lang tid er midlertidigt, og hvornår har man haft tilknytning længe nok, siger Allan Lauenblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce