Annonce
Aabenraa

Skoleleder om genåbning: Man skal ikke undervurdere, hvor meget det betyder for eleverne at komme tilbage

Inden længe vender de ældste årgange på landsdelens skoler tilbage på fuldtid. Arkivfoto: Poul F. Skøtt
På Felsted Centralskole glæder skoleleder sig til at få den sidste gruppe elever tilbage på så normal vis, som det nu er muligt. Lederen understreger, at samværet er vigtigt for børn og unges trivsel.

Fra på torsdag sker det, som folkeskolens ældre årgange har ventet på længe: 100 procent fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen i hele landet, som det formelt hedder i en aftaletekst mellem Folketingets partier. For folkeskoleeleverne i 5-8. klasse betyder det på jævnt dansk, at de inden længe skal i skole på normal vis hver dag i stedet for fremmøde hver anden uge.

Helt normal bliver hverdagen dog ikke, påpeger skoleleder Malte Siemer fra Felsted Centralskole uden for Aabenraa. Skolen har omkring 300 elever, og selvom det kræver megen forberedelse, og at skoledagene ikke bliver normale lige med det samme, så understreger skolelederen, at nyheden om mere genåbning fra torsdag er rigtig godt nyt for både elever og lærere.

- Selvom der er mere arbejde i det, så hilser jeg det virkelig velkomment. Det er meget vigtigt for elevernes trivsel, at de kan komme tilbage og mødes. Man skal ikke undervurdere, hvor meget det betyder for eleverne at komme tilbage, lyder det tirsdag formiddag fra en travl Malte Siemer.

Annonce

Han og det øvrige ledelsesteam skal nu forsøge at skrue et program sammen, der sikrer, at eleverne kan overholde regler om eksempelvis afstand, og at der ikke samles for mange. Samtidig fortsætter de skrappe krav til god hygiejne.

- Nu må vi se, hvor normalt et skema, vi kan lave, ud fra de retningslinjer, vi får. Det bliver formentlig noget med, at eleverne stadig skal være i egne klasser, men vi regner med, at det bliver med et mere normalt skema, siger Malte Siemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce