Annonce
Esbjerg

Skoleleder: S-forslag vil koste os 415.000 kroner

Udviklingsminister Ulla Tørnæs her sammen med skoleleder Lars Juul Mikkelsen på besøg i Friskolens førskoleklasse, hvor de fem-årige elever forbereder sig intenst på i næste år at skulle i 0. klasse. Foto: Ole Maass.
Udviklingsminister Ulla Tørnæs, (V), var tirsdag formiddag på besøg på Friskolen i Bramming. Det var hun for at få et tæt indtryk af skolens dagligdag, men også som led i en valgkamp, hvor de frie skolers økonomiske vilkår er blevet et hedt emne.

BRAMMING: Et socialdemokratisk forslag om at nedsætte de frie skolers tilskud fra staten - kaldet koblingsprocenten - fra nu 76 til 71 procent vil koste Friskolen i Bramming et årligt tilskud på 415.000 kroner. Det vil betyde, at skolen skal sætte forældrebetalingen op, og det vil igen betyde, at de forældre på skolen, som er dårligst stillet vil være nødt til at vælge skolen fra. Og dermed et fald i elevtallet, og en endnu mere anstrengt økonomi end skolen har i forvejen.

Det sagde skoleleder på Friskolen i Bramming, Lars Juul Mikkelsen, da han og skolens øvrige personale og 138 elever tirsdag formiddag havde besøg af udviklingsminister Ulla Tørnæs, (V). Ministeren var taget på besøg på skolen i Bramming for ved selvsyn at få et indtryk af skolens dagligdag, men også for at forsikre om, at ministerens parti, Venstre, under ingen omstændigheder vil være med til at forringe de frie skolers økonomiske vilkår.

Ministeren overværede den kristne friskoles morgensamling, var inde i flere klasser og fik også flere spørgsmål fra skolens ældste elever - og fik indtryk af en yderst velfungerende skole, som mange elever i følge skoleleder Lars Juul har valgt til, fordi de ikke trivedes i Folkeskolen. JydskeVestkysten spurgte skolelederen om grunden til, at man ikke havde inviteret en socialdemokratisk folketingskandidat til sammen med ministeren at tage debatten om de frie skolers økonomiske vilkår.

76 procent

De frie skoler modtager i dag i statstilskud 76 procent af udgiften pr. elev i Folkeskolen. Resten af udgiften dækkes af forældrebetalingen. Socialdemokratiet ønsker procenten nedsat til 71 for ad den vej at skaffe ekstra penge til Folkeskolen. Senest har partiet dog slået til lyd for et differentieret statstilskud, så blandt andet skoler i landdistrikter uden folkeskoler beholder tilskuddet på de 76 procent.

Budskab videre

- Nu ønsker vi ikke som sådan at være scene for en politisk debat. Men derfor kan det da godt være, at vi på et senere tidspunkt inviterer politikere fra andre partier. Her bruger vi Ulla Tørnæs' besøg til at vise glimt fra vores hverdag over for en politiker, som sidder tæt på beslutningsprocessen. Hun kan bringe vort budskab videre, siger Lars Juul.

Ulla Tørnæs, der er ikke noget der tyder på, at Socialdemokraterne kommer igennem med et forslag om at nedskære tilskuddene til de frie skoler. Alle de andre partier i Rød Blok har tilkendegivet, at de ikke støtter ideen. Hvad siger du til det?

- Nu forholder jeg mig til, hvad Mette Frederiksen sagde i tv-duellen med Lars Løkke Rasmussen. Her bliver det fremstillet som om friskolerne er et tilbud til de rige danskeres børn, og Mette Frederiksen taler om overbetaling af friskolerne. Da var jeg ved at falde baglæns ned af stolen. Det er direkte forkert, og det synes jeg er vigtigt at få frem i valgkampen, siger Ulla Tørnæs.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter 45 år i strandvejs-villa med havudsigt er tidligere minister flyttet ind i penthouselejlighed i indre by med sin hustru: Nu har han et godt råd til andre

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Nyd den 182 kilometer lange rute: Denne video tager dig med på Tour de France-stjernernes 3. etape hele vejen fra Vejle til Sønderborg - se om de kommer forbi dit hjem

Varde For abonnenter

I 12 år lå Heidi bundet til sin seng af smerter: Pludselig fik hun et syn og hørte en stemme – og nu er hun helbredt

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Aabenraa

To brande anmeldt tæt på hinanden med 10 minutters mellemrum: Politiet søger vidner

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Sønderjylland For abonnenter

Mindre sønderjysk by er blevet tre nye reality-stjerner rigere: Deres familier rammes også af det

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Kolding

Uhyggeligt solouheld: To unge mænd påkører træ

Annonce