Annonce
Sønderborg

Skoleleder: Vi har taget hånd om sagen

Trine Petersen har tidligere været leder af nu lukkede Havnbjerg Skole i 16 år. Siden 2015 har hun været leder af Kløver-Skolen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der er blevet handlet både i forhold til børnenes mobning og taxachaufførens opførsel, lyder det fra den øverste leder af Huholt Skole.

Sønderborg: Der er taget aktion på flere forældres henvendelser om mobning af deres børn i taxakørsel hjem fra Huholt Skole, oplyser specialskolens øverste leder.

- Vi tager altid sådanne sager alvorligt. Vi har taget hånd om sagen og reageret både i forhold til børnene og taxafirmaet, siger Trine Petersen, der er leder af Kløver-Skolen, hvorunder Huholt Skole hører under som afdeling.

Forældre har fortalt om omfattende mobning i en skoletaxa hjem fra Huholt Skole.

- Det kan være svært for børnene at sidde sammen tæt, når man er trætte efter en skoledag, forklarer skoleleder Trine Petersen.

På en lydoptagelse, som en dreng fra taxaen har optaget, og som JydskeVestkysten har hørt, kan man høre, at de andre børn har kaldt drengen racistiske navne, mens chaufføreren spørger, om børnene skal hjem og lave børn?

Så det er helt okay, at chaufføren ikke griber ind men tværtimod bidrager med kommentarer?

- Chaufføren skal ikke tage sig af det pædagogiske men passe sin kørsel, men som voksen har man selvfølgelig særlige forpligtelser. Selvfølgelig reagerer vi, hvis der sker nogle uhensigtsmæssige ting. Det har vi også gjort i den her sammenhæng. Forældre må have tiltro til, at vi agerer ordentligt og fornuftigt. Vi har alle en fælles interesse i, at børnene har det trygt og godt, understreger Trine Petersen.

Annonce

Kan ikke fortælle alt

Hun kan med henvisning til tavshedspligten i personalesager ikke oplyse, hvad der konkret er sket overfor chaufføren.

- Vi har gjort, det vi skulle. Vi kan ikke fortælle forældre alt, hvilket jeg godt kan forstå er svært for forældre at forstå, men noget går ind under vores tavshedspligt, siger Trine Petersen.

Hun oplyser, at skolen gennem flere år har brugt taxaselskabet og har et tæt og godt samarbejde. De chauffører, der kører med børnene bliver hvert andet år inviteret til et møde, hvor de bliver orienteret om, hvilke udfordringer børnene har, og hvordan man kan håndtere dem.

De utrygge forældre forslår, at det blive pædagoger, som skal køre børnene eller alternativt en pædagog, som kører med i skoletaxaen en periode. De efterlyser også, at ledelsen tager dem og mobningen alvorligt.

- Vi har tidligere inviteret forældrene til dialog, og vi gør det gerne igen, lyder det fra skolelederen.

Eleverne på både Kløver-Skolen og Huholt Skole er blevet visiteret til at gå der. Det er børn med særlige behov ofte med en diagnose eller handicap. Altså børn med behov for særlige hensyntagen og støtte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce