Annonce
forside

Skolelukninger og "fake news"

Læserbrev: Henrik Frandsen gik til valg på løftet om "mere af det samme". Mere af det samme indbefatter at lukke skoler når der skal skabes økonomisk råderum, og evnen/viljen til nytænkning i øvrigt er begrænset.

I den TV-transmitterede valgdebat fra Kunstmuseet, bliver alle spurgt om vi vil afvise skolelukninger i den kommende fire års periode. Henrik Frandsen svarer som den eneste, at han ikke vil frede skolerne, og uddyber: "vi kan ikke vide, hvordan udviklingen bliver de næste fire år, og vi bliver nødt til at agere undervejs".

Det er naturligvis muligt, at forvaltningen ud af ingenting blot seks måneder efter Frandsens udtalelse, producerer et forslag om at lukke tre skoler. Men det er et faktum, at forslaget først blev taget af bordet, da det stod klart for Frandsen, at Venstre stod alene og ville komme i mindretal i kommunalbestyrelsen.

Daisy Dahl fremturer med jeg har en skjult dagsorden. Det har jeg ikke. Hele omdrejningspunktet for Borgerlistens tilblivelse og virke, er ambitionen om at sætte en ny kurs hvor øget bosætning bliver den overordnede målsætning. For affolkningen er "alle problemers moder". Derfor argumenterer vi vedholdende for en helt anderledes prioritering af kommunens økonomiske råderum, med fokus på skoler, tidlig indsats, øget nærdemokrati, udvikling af turisme og landdistrikter. Det forudsætter politisk mod, nytænkning og lederskab.

Jeg sætter ikke borgmesteren i et dårligt lys. Det klarer han selv. Håndteringen af heliport-sagen var og er inkompetent. Og ja, jeg er kritisk, når ledelsen ikke tager ansvar og går foran. Derfor bør den eksterne undersøgelse naturligvis også se på ledelsens rolle og ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce