Annonce
forside

Skolelukninger og "fake news"

Læserbrev: Henrik Frandsen gik til valg på løftet om "mere af det samme". Mere af det samme indbefatter at lukke skoler når der skal skabes økonomisk råderum, og evnen/viljen til nytænkning i øvrigt er begrænset.

I den TV-transmitterede valgdebat fra Kunstmuseet, bliver alle spurgt om vi vil afvise skolelukninger i den kommende fire års periode. Henrik Frandsen svarer som den eneste, at han ikke vil frede skolerne, og uddyber: "vi kan ikke vide, hvordan udviklingen bliver de næste fire år, og vi bliver nødt til at agere undervejs".

Det er naturligvis muligt, at forvaltningen ud af ingenting blot seks måneder efter Frandsens udtalelse, producerer et forslag om at lukke tre skoler. Men det er et faktum, at forslaget først blev taget af bordet, da det stod klart for Frandsen, at Venstre stod alene og ville komme i mindretal i kommunalbestyrelsen.

Daisy Dahl fremturer med jeg har en skjult dagsorden. Det har jeg ikke. Hele omdrejningspunktet for Borgerlistens tilblivelse og virke, er ambitionen om at sætte en ny kurs hvor øget bosætning bliver den overordnede målsætning. For affolkningen er "alle problemers moder". Derfor argumenterer vi vedholdende for en helt anderledes prioritering af kommunens økonomiske råderum, med fokus på skoler, tidlig indsats, øget nærdemokrati, udvikling af turisme og landdistrikter. Det forudsætter politisk mod, nytænkning og lederskab.

Jeg sætter ikke borgmesteren i et dårligt lys. Det klarer han selv. Håndteringen af heliport-sagen var og er inkompetent. Og ja, jeg er kritisk, når ledelsen ikke tager ansvar og går foran. Derfor bør den eksterne undersøgelse naturligvis også se på ledelsens rolle og ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

QUIZ: Hvad ved du om mors dag?

Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Annonce