Annonce
forside

Skolelukninger og "fake news"

Læserbrev: Henrik Frandsen gik til valg på løftet om "mere af det samme". Mere af det samme indbefatter at lukke skoler når der skal skabes økonomisk råderum, og evnen/viljen til nytænkning i øvrigt er begrænset.

I den TV-transmitterede valgdebat fra Kunstmuseet, bliver alle spurgt om vi vil afvise skolelukninger i den kommende fire års periode. Henrik Frandsen svarer som den eneste, at han ikke vil frede skolerne, og uddyber: "vi kan ikke vide, hvordan udviklingen bliver de næste fire år, og vi bliver nødt til at agere undervejs".

Det er naturligvis muligt, at forvaltningen ud af ingenting blot seks måneder efter Frandsens udtalelse, producerer et forslag om at lukke tre skoler. Men det er et faktum, at forslaget først blev taget af bordet, da det stod klart for Frandsen, at Venstre stod alene og ville komme i mindretal i kommunalbestyrelsen.

Daisy Dahl fremturer med jeg har en skjult dagsorden. Det har jeg ikke. Hele omdrejningspunktet for Borgerlistens tilblivelse og virke, er ambitionen om at sætte en ny kurs hvor øget bosætning bliver den overordnede målsætning. For affolkningen er "alle problemers moder". Derfor argumenterer vi vedholdende for en helt anderledes prioritering af kommunens økonomiske råderum, med fokus på skoler, tidlig indsats, øget nærdemokrati, udvikling af turisme og landdistrikter. Det forudsætter politisk mod, nytænkning og lederskab.

Jeg sætter ikke borgmesteren i et dårligt lys. Det klarer han selv. Håndteringen af heliport-sagen var og er inkompetent. Og ja, jeg er kritisk, når ledelsen ikke tager ansvar og går foran. Derfor bør den eksterne undersøgelse naturligvis også se på ledelsens rolle og ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce