Annonce
forside

Skolepuljen gør vores børn dygtigere

Læserbrev: Torsdag var en særlig glædelig dag. Den dag fik hele 61 skoler rundt om i landet nemlig del i regeringens skolepulje, fordi de har formået at løfte de fagligt svageste elever. Skolerne har arbejdet hårdt på at løfte antallet af børn, der minimum får karakteren 4 i både dansk og matematik. Og det skal belønnes.

Her i Syddanmark har skolerne ligeledes arbejdet hårdt. 13 skoler i vores region har formået at løfte de svageste elever, og det er flot. Jeg er især stolt af Højmarkskolen og Østerbyskolen, som har haft stor succes med at løfte fagligt svage elever.

Jeg er glad for, at skolerne har tænkt kreativt og lagt ekstra kræfter i for at få alle eleverne med. Det er vigtigt, at vores børn oplever, at selvom de kan have svært ved at læse, eller selvom matematikken driller, så bliver de hjulpet. Det har skolerne, der i dag har fået del i skolepuljen, vist, at de kan.

Folkeskolen har stor betydning for vores samfund. Den er fundamentet for, at vi i fremtiden bliver ved med at have dygtige tømrere, læger og politibetjente. Den er fundamentet for, at vi i fremtiden kan blive ved med at udvikle vores velfærdssamfund.

Det er en fælles opgave at få alle elever godt og trygt gennem folkeskolen. Jeg tror på, at vi som både voksne og børn lærer bedre, når vi føler os involverede og engagerede. Det er skolepuljen i den grad med til at understøtte, og derfor var torsdag en særlig glædelig dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce