Annonce
Aabenraa

Skoler forsøger at sikre både lektier og husfred

Skoleleder på Hærvejsskolen Pernille Reschat har sammen med sine medarbejdere fokus på, at kravene til eleverne ikke ødelægger samværet i familien. Arkivfoto: Timo Battefeld
På Aabenraa Kommunes folkeskoler er man ved at finde balancen mellem ambitioner og realiteter. For selv om eleverne skal lære noget, skal husfreden også gerne bevares intakt.

Aabenraa: For lidt eller for meget?

Det har været en af udfordringerne for skolerne i den første halvanden uge med undervisning på distancen. Som Pernille Reschat, skoleleder på Hærvejsskolen, udtrykker det:

- Det er en balancegang. Vi vil rigtig gerne sikre undervisning på et passende niveau. Men i mange familier er forældrene enten på arbejde eller skal arbejde hjemme – og så kan det være svært at følge op på flere børns undervisning. Det er vigtigt, at der også er fokus på husfreden, som kan sikre, at der kommer noget positivt ud af at være sammen i familien i denne tid.

Søren Lund på Bylderup Skole fortæller, at lærere, elever og forældre nu er ved at finde et ståsted.

- Men vi må jo erkende, at alle elever og deres familier har forskellige forudsætninger for at opretholde en hjemmeundervisning. Vi har fået en del feedback fra forældrene, som vi selvfølgelig prøver at få ind i vores planer, forklarer han.

Annonce

Alle hjælper til

Også på Stubbæk Skole oplever skoleleder Michael Petersen, at forældrene er hårdt spændt for i forbindelse med at støtte op om skolearbejdet derhjemme og samtidig passe deres arbejde.

- Men alle forsøger at hjælpe til, og det er det vigtigste, understreger han.

På Tinglev Skole har man erkendt, at man i den første uge nok kom til at "drukne" både elever og forældre i beskeder, men det skulle der nu være styr på på skolen, hvor skoleleder Morten Heilmann Sørensen har den indstilling, at nok har eleverne pligt til at deltage i nødundervisningen, men der skal også være plads til fejl fra alle sider:

- Vi står jo i en situation, som ingen af os har prøvet før, siger han og har derfor valgt den indgangsvinkel, at "alle gør det så godt, som de kan".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce