x
Annonce
Aabenraa

Skoler forsøger at sikre både lektier og husfred

Skoleleder på Hærvejsskolen Pernille Reschat har sammen med sine medarbejdere fokus på, at kravene til eleverne ikke ødelægger samværet i familien. Arkivfoto: Timo Battefeld
På Aabenraa Kommunes folkeskoler er man ved at finde balancen mellem ambitioner og realiteter. For selv om eleverne skal lære noget, skal husfreden også gerne bevares intakt.

Aabenraa: For lidt eller for meget?

Det har været en af udfordringerne for skolerne i den første halvanden uge med undervisning på distancen. Som Pernille Reschat, skoleleder på Hærvejsskolen, udtrykker det:

- Det er en balancegang. Vi vil rigtig gerne sikre undervisning på et passende niveau. Men i mange familier er forældrene enten på arbejde eller skal arbejde hjemme – og så kan det være svært at følge op på flere børns undervisning. Det er vigtigt, at der også er fokus på husfreden, som kan sikre, at der kommer noget positivt ud af at være sammen i familien i denne tid.

Søren Lund på Bylderup Skole fortæller, at lærere, elever og forældre nu er ved at finde et ståsted.

- Men vi må jo erkende, at alle elever og deres familier har forskellige forudsætninger for at opretholde en hjemmeundervisning. Vi har fået en del feedback fra forældrene, som vi selvfølgelig prøver at få ind i vores planer, forklarer han.

Annonce

Alle hjælper til

Også på Stubbæk Skole oplever skoleleder Michael Petersen, at forældrene er hårdt spændt for i forbindelse med at støtte op om skolearbejdet derhjemme og samtidig passe deres arbejde.

- Men alle forsøger at hjælpe til, og det er det vigtigste, understreger han.

På Tinglev Skole har man erkendt, at man i den første uge nok kom til at "drukne" både elever og forældre i beskeder, men det skulle der nu være styr på på skolen, hvor skoleleder Morten Heilmann Sørensen har den indstilling, at nok har eleverne pligt til at deltage i nødundervisningen, men der skal også være plads til fejl fra alle sider:

- Vi står jo i en situation, som ingen af os har prøvet før, siger han og har derfor valgt den indgangsvinkel, at "alle gør det så godt, som de kan".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce