Annonce
Erhverv

Skoler klar til fremtiden i skyen

En solid IT-løsning betyder, at en masse tid bliver frigivet til undervisning for lærerne i Billund Kommune.
Billund Kommune har opgraderet Office 365-løsningen til sine syv folkeskoler.

BILLUND: Billund Kommune og it-specialisten JDM fra Odense har indgået en samarbejdsaftale om it-infrastrukturen på kommunens folkeskoler.

Kommunen var på udkig efter at optimere den Office 365-løsning, som var taget i brug i 2017. Interaktion mellem elever og lærere på skolerne og en dedikeret support til hele processen var højt på ønskesedlen hos Billund Kommune.

Derfor var JDM’s Modern Workplace for Education det oplagte valg til at videreføre skolernes vej ind i fremtidens cloud-baserede løsninger.

Da vi besluttede os for Modern Workplace for Education, var det ikke på grund af selve programmerne. Vi valgte løsningen på grund af alt, der ligger udenom. Vi ville være sikre på, at vi fik en leverandør, der stod for hele den tekniske drift og samtidig var nemme at kontakte, så snart vi havde brug for det. Her var det en vigtig faktor, at supporterne fra JDM var 100 procent ærlige om, hvad der kunne lade sig gøre, og hvad der var urealistisk, siger Mette Autzen, skolekonsulent i Billund kommune.

Modern Workplace for Education er blevet taget godt imod på kommunens syv folkeskoler og bruges af over 5000 brugere dagligt. JDM står nu for driften på alle skolerne og sørger for, at alle får mest muligt ud af løsningen.

En solid IT-løsning gør, at en masse tid bliver frigivet til undervisning for kommunens lærere. Modern Workplace for Education er baseret på cloud-teknologi og sørger for, at al kommunikation og undervisningsmateriale bliver lagret på samme system – både for elever og lærere.

Annonce

Specialister

JDM A/S i Odense har omkring 40 ansatte og er specialiseret i Microsoft 365 og it-sikkerhed. Konsulenthuset er som den første Microsoft-partner i Danmark blevet guld-certificeret inden for kompetencen Small and Midmarket Cloud Solution Provider. Læs mere om virksomheden på www.jdm.dk

Mere end en Office-pakke

Løsningen er baseret på Microsoft 365, men er mere end bare en Office-pakke, da der også medfølger organisering af undervisningsmateriale, central administration af skolens computere og tablets og det nyeste inden for it-sikkerhed. Alt sammen er med til at gøre hverdagen nemmere for hver enkelt bruger – hvad enten det er som lærer, elev eller noget tredje.

JDM er enormt gode til at reflektere over vores udfordringer. Når det gælder fremtidens IT, er JDM vores pionerer – de har allerede udarbejdet en løsning med tofaktor login og er på forkant med at integrere Modern Workplace for Education i Aula, der er den nye nationale kommunikationskanal for folkeskolerne, pointerer Mette Autzen.

Med Modern Workplace for Education bliver ens arbejde automatisk uploadet og får taget backup. Samtidig gør det også projektarbejde meget enklere, når eleverne kan sidde og redigere samme dokument i realtid. Borte er tiden med USB-pinde og skoletasker med flere kilo papir – i dag foregår kommunikationen i langt højere grad via skyen.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce