Annonce
Tønder

Skoler må selv tage stilling til lejrskoler

Kim Printz Ringbæk og resten af børn- og skoleudvalget vil lade det være op til skolerne, om aflyste lejrskoler skal afvikles senere. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
De lokale folkeskoler må selv beslutte, om aflyste lejrskoler skal afvikles på et senere tidspunkt for de penge, de har til rådighed.
Annonce

Tønder: Lokale folkeskoleelever kan gå glip af den lejrskole, de har gået og glædet sig til.

Således besluttede børn- og skoleudvalget på majmødet, at det skal være op til de enkelte skoler, om elever, der er gået glip af en lejrskole under coronakrisen, skal afsted på et senere tidspunkt.

Den lærertid, der var afsat til lejrskolerne i dette skoleår, kan ikke rykkes til næste skoleår - tiden anses som afviklet. Lærerne vil skulle have ny tid til lejrskolerne næste skoleår, og her vil udvalget altså lade det være op til skolerne, om de vil gennemføre erstatningslejrskoler - inden for den økonomiske ramme, de har til rådighed.

Kim Printz Ringbæk (S), der er formand for børn- og skoleudvalget, regner ikke med at blive en populær mand på beslutningen.

- Jeg ved godt, at der er nogle forældre, der er utilfredse med det her. Vi er i et coronaår, og vi kan ikke gøre alt så traditionelt, som vi gerne ville, siger udvalgsformanden.

De skoler, der ønsker at gennemføre lejrskoler, kan gøre det men:

- Vi vil ikke sige, at de skal gøre det, fastslår Kim Printz Ringbæk.

Jeg ved godt, at der er nogle forældre, der er utilfredse med det her. Men vi er i et coronaår, og vi kan ikke gøre alt så traditionelt, som vi gerne ville.

Kim Printz Ringbæk (S), formand for børn- og skoleudvalget

Annonce

Til Bornholm

Skolerne meldte forud for udvalgsmødet ind til kommunen, hvordan de ser på sagen. I Toftlund skulle 8. årgang have været til Berlin i uge 20 - distriktsskoleleder Pernille Paaby lægger ikke op til en senere gennemførelse af den tur.

- De får rigeligt at gøre med at indhente fagligt stof i 9., og det vil ”koste” for mange timer i eksamenspensum. Vi vil dog kigge på om grænseoverskridende samarbejde som en faglig kompensation, er en mulighed. På 3. årgang Nyboder, vil vi kigge på en opstartstur, og på Høllevang tænkes der i muligvis at gennemføre en sensommerlejr med nye holdsammensætninger, skrev hun.

I Løgumkloster skulle 6. årgang havde været til Bornholm i uge 22 - eleverne har her udsigt til senere at komme til klippeøen.

- Både leder og bestyrelse bakker op om en erstatningstur for kommende 7. årgang, der påtænkes afviklet på samme opholdssted i uge 43. Udgiften til medarbejdere vil blive dobbelt, meddelte Tanja Linnet forud for børn- og skoleudvalgets møde.

På den måde vælges der forskelligt på skolerne.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce