Annonce
Kolding

Skoler og daginstitutioner er funklende rene

Kolding Kommune har styr på rengøringen overalt på skoler og i daginstitutioner. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Chefen for Koldings centrale rengøringsafdeling har ro i maven forud for åbning af skoler og daginstitutioner i dag. Nyledige fra hotel- og restaurationsbranchen vil få tilbudt rengøringsjob, hvis behovet for arbejdskraft vokser.
Annonce

Kolding. - Der er styr på det.

Sådan lyder det korte svar fra chefen for Kolding Kommunes centrale rengøringsafdeling, Martin Sejersgaard-Jacobsen, forud for, at kommunens skoler og daginstitutioner i dag slår dørene op igen for de mindste børn.

- Vi har haft folk gående i påsken ude på skolerne og i daginstitutionerne, og hvad der er lejet af haller, menighedshuse og spejderhytter, som vi skal tage i brug for at have plads nok til børnene, oplyser Sejersgaard-Jacobsen. I alt er der tale om syv haller fem-seks menighedshuse og en stribe spejderhytter.

- Der er gjort rent overalt, så der er klar til, at børn, lærere og pædagoger kan komme ind. Desuden har vi personale klar på alle steder udover det rengøringspersonale, som er fast tilknyttet de enkelte steder, tilføjer han.

Arbejdsfordelingen er sådan, at det er den centrale afdelings ansatte, der tager sig af rengøring af inventar, overflader og toiletter, mens de fast tilknyttede medarbejdere skal stå for rengøring af legetøj, tablets, telefoner og eksempelvis vask af sengetøj og håndklæder. Desuden sørger den centrale afdeling for, at der er værnemidler, engangsflasker og minebånd til rådighed til at afskærme og opdele legepladser og andre opholdsarealer.

Annonce

Nok personale nu

Den centrale rengøringsafdeling har i alt 230 ansatte, men ikke alle er "kampdygtige", som Martin Sejersgaard udtrykker det. Årsagen er, at de enten selv er sårbare eller har pårørende, som er det - og derfor er 150 rengøringsfolk fra hovedafdelingen i sving.

- Vi bruger normalt 75 procent af vores timer på børne- og ungeområdet og på ældreområdet samt de sociale væresteder.

- Men alt andet er jo lukket ned i øjeblikket såsom forvaltningsbygningerne og jobcentret på Dielselvej. Så de steder gør vi ikke rent, og derfor kan vi bruge kræfterne på skolerne og i daginstitutionerne i stedet for. Så mandskabsmæssigt er vi nok til at klare opgaven, som den ser ud lige nu, siger afdelingslederen.

Annonce

Nyledige

- Men vi må forvente, at nogle bliver syge, og at der åbnes mere op. Derfor er vi ved at sikre os, at vi kan få nogle flere hænder, fortæller Martin Sejersgaard.

Derfor er Kolding Jobcenter i gang med at undersøge, om der blandt de mange nyledige, som er sendt hjem fra eksempelvis hotel- og restaurationsbranchen, er mennesker, som kan tage et rengøringsjob.

I første omgang vil de blive ringet op for at høre, om de har de nødvendige kompetencer - og dem, som har, vil derefter blive kaldt til en personlig samtale for eventuelt at få tilbudt et rengøringsjob af nogle måneders varighed.

- For vi forudser et forhøjet rengøringsbehov resten af året, så vi får brug for flere hænder, siger Martin Sejersgaard-Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce