Annonce
Tønder

Skolernes Motionsdag sætter gang i de nye kunstgræsbaner

Skolernes Motionsdag og indvielsen af Tønder Kommunes nye kunstgræsbaner falder sammen den 12. oktober. De nye baner gør i øvrigt også, at Tønder Kommune ifølge DBU er den kommune i Jylland, som har flest kunstgræsbaner per indbygger. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Sommeren over har arbejdet været i gang i Toftlund, Skærbæk og Tønder. Mens Toftlund og Tønder får helt nye kunstgræsbaner, har man i Skærbæk renoveret de eksisterende. Nu er de klar, og næste fredag indvies de.

Annonce

TOFTLUND/SKÆRBÆK/TØNDER: Fredag den 12. oktober er det Skolernes Motionsdag, som markerer begyndelsen på efterårsferien.

Men i Toftlund, Skærbæk og Tønder bliver dagen i tre afdelinger ekstra festlig, når sjetteklasserne fra Tønder Grundskole, Skærbæk Distriktsskole, Toftlund Distriktsskole, Marieskolen og STUK alle kaster sig ud i en fodboldturnering.

Turneringen er speciel på den måde, at den spilles i tre dele - en i hver by - hvor hver del fungerer som indvielse af de nye kunstgræsbaner.

Kunstgræsbanerne

Kunstgræsbanerne er blandt Tønder Kommunes største tiltag i år.Projektet er en del af partiernes budgetaftale i Tønder Kommune for 2018. Her blev det i efteråret 2017 besluttet at anlægge nye kunstgræsbaner i Tønder og Toftlund samt renovere den eksisterende bane i Skærbæk.

Det er Odense-firmaet AML Entreprise, der har udført opgaven, mens Freiberg Gruppen, Tønder, der også bød ind i udbudsrunden, var underentreprenør på jordarbejdet i Tønder.

El-Centrum i Tønder og Løgumkloster har stået for det elektriske arbejde på banerne.

Udgiften for det samlede projekt er godt ni millioner kroner.

Annonce

Alle skal med

Turneringen arrangeres i et samarbejde mellem Tønder Kommune, DBU og de tre idrætsforeninger, Toftlund IF, Skærbæk Ungdoms Boldklub og Tønder Sportsforening. Fælles for alle holdene er, at alle skal kunne være med, forklarer afdelingsleder Kia Fog Kristensen fra Tønder Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling.

- Vi har valgt at afholde indvielserne på den her måde, fordi det sætter fokus på aktiviteten, og det, at alle kan være med i kampene. Holdene spiller ti mod ti, og der er den regel, at der altid skal være fem drenge og fem piger på hvert hold. Bolden er også skiftet ud med en futsal-bold, altså en type fodbold, der ikke hopper. Igen er det med til at gøre kampene åbne for alle, forklarer hun.

I hver by - med start i Toftlund og mål i Tønder - holdes der åbningstaler ved René Andersen (V), formand for kultur- og fritidsudvalget, Mette Bossen Linnet (V), næstformand i kultur- og fritidsudvalget samt borgmester Henrik Frandsen (V).

- Talerne er valgt efter funktioner. Jeg tog først fat i skoleudvalgsformand Kim Printz Ringbæk (S), men han var forhindret, forklarer Kia Fog Kristensen og fortsætter:

- Vi håber, at vejret arter sig, og at vi får en god dag. Vi glæder os i hvert fald.

Annonce

Flest baner per indbygger

Det knap ni millioner kroner dyre projekt betyder, at det samlede antal af kunstgræsbaner i Tønder Kommune er oppe på fem.

Det har DBU lavet et stykke statistik over, og faktisk er Tønder Kommune nu den jyske kommune, der har flest kunstgræsbaner per indbygger - og nok så vigtigt - per medlem i en fodboldklub.

Jammerbugt, Morsø, Vejle og Syddjurs Kommuner er på de følgende pladser i top fem over de jyske kommuner, der har flest baner per indbygger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce