Annonce
Esbjerg

Video: Skoleskibet Danmark forlod Esbjerg Havn med kurs mod OL i Tokyo

Ved en middagstid torsdag forlod skoleskibet Danmark havnen i Esbjerg. Skibet skal krydse Atlanterhavet, sejle gennem Panamakanalen og videre over Stillehavet via Hawaii. Målet er Tokyo og OL i Japan til sommer.
Annonce

Esbjerg: Den unge besætning gør de sidste ting klar, det summer af spænding, og på kajen står familiemedlemmer og esbjergensere og vinker skibet og de unge elever ud af havnebassinet.

- Vi gør klar til afgang, vi skal lige have styr på, at alle er ombord, fortæller kaptajn Karl Zilmer, Skoleskibet Danmark.

Torsdag blev trosserne kastet, og det skete lidt tidligere end oprindeligt annonceret, og den nye besætning af elever sejlede mod De Caribiske Øer.

Skibet skal krydse Atlanterhavet, videre over Stillehavet og til Tokyo og De Olympiske Lege.

- Jeg forventer en masse oplevelser og mange dage til søs med en fornemmelse af, hvor stor vores klode er, men også af at det er et pragteksemplar af en klode, vi bor på. Vi skal passe den, og lur mig, om vi ikke kommer til at se noget plastik på rejsen, fortæller kaptajnen.

På dækket stod en spændt Victoria.

-Jeg skal med på næste togt gennem Panamakanalen og til Olympiaden. Jeg glæder mig rigtig meget; man bliver helt misundelig af, at man ikke skal med i dag, fortæller Victoria.

Vi har en helt ny besætning af elever om bord, og sejlrenden er meget snæver for så stort et sejlskib.

Morten Risum, maskinchef på Skoleskibet Danmark.

Små og store stod på kajen, da Skoleskibet Danmark forlod 6. bassinet med slæbebådens hjælp. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce