Annonce
Esbjerg

Skoleskydning i Ribe: Thea ramte plet de fleste gange

Thea Vejrup Imhoff fra 5.b på Vittenbergskolen havde prøvet det før, så hun fik 189 af 200 mulige point ved skoleskydningen torsdag formiddag hos Ribe Skyttekreds. Foto: Ole Maass.
190 elever fra 5. klasserne på en række skoler i den gamle Ribe Kommune har i denne uge stiftet bekendtskab med riffelskydning. Thea fra 5.b på Vittenbergskolen havde prøvet det før.

RIBE: Thea Vejrup Imhoff fra 5.b på Vittenbergskolen var på forhånd foran "på point", da hun torsdag sammen med sine klassekammerater skulle prøve kræfter med riffelskydning. Thea scorede således 189 ud af i alt 200 mulige point, men der var også en god forklaring på hendes mange fuldtræffere.

- Jeg har tidligere gået til skydning i Ribe Skyttekreds, fortalte hun torsdag formiddag i kælderen under sin skole, hvor Ribe Skyttekreds har sine indendørs skydebaner.

Thea gik til skydning for et par år siden, men skydningen har hun nu som hobby skiftet ud med spring og dans.

- Men jeg synes stadig det er sjovt at skyde. Det gælder om at koncentrere sig, og så skal man ikke ryste på hånden, konstaterer Thea Vejrup Imhoff.

Annonce

- Det er fint, at eleverne stifter bekendtskab med en hel anderledes sport end kendte idrætsgrene som fodbold og håndbold.

Trine Wind, idrætslærer, Vittenbergskolen

Variation

Trine Wind er idrætslærer for 5.b, og hun fortæller, at skolen tager imod tilbuddet om, at eleverne kan prøve skydning som idrætsgren for at skabe variation i idrætstimerne.

- Det er fint, at eleverne stifter bekendtskab med en hel anderledes idrætsgren end kendte idrætsgrene som fodbold og håndbold. Ud over dagens prøvetime får eleverne også fribilletter til at komme yderligere to gange i klubben, så de kan se, om skydning er noget for dem, fortæller Trine Wind.

Jens Nygaard fra Ribe Skyttekreds lægger ikke skjul på, at man i klubben håber, at nogle af eleverne bliver så meget grebet af sporten, så de får lyst til at gå til skydning.

- Og samtidig er der en konkurrence indlagt, så den klasse, som har fire elever med det højeste antal point går videre til en landsdelsfinale, og de bedste hold herfra videre til en landsfinale, hvor vinderen, så får en flot præmie til klassekassen, fortæller Jens Nygaard.

Trine Wind, idrætslærer i 5.b hyggede sig sammen med eleverne i klassen med et spil Uno i pauserne under skydningen. Foto: Ole Maass.
I Ribe Skyttekreds' lokaler i kælderen under Vittenbergskolen kan eleverne i pauserne under skydningen også fordrive tiden med bordfodbold. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Labrador på udflugt: Hvem savner Elvis

Annonce