Annonce
Debat

Skoletilbud skal tilpasses børnenes behov

Rasmus Sømod, kandidat for Det Konservative Folkeparti. PR-foto

Læserbrev: I indlæg fra Hans Tosti i JV den 24. feb. kunne man læse om hans to børn, der går i skole i Esbjerg Kommune på grund af manglende tilbud i Varde Kommune. Det må vi da kunne gøre bedre.


Det virker til, at Varde Kommune desværre svigter elever med brug for ekstra hjælp, så for eksempel ordblinde elever søger mod skoler i Esbjerg Kommune, fordi der her er specifikke klasser til ordblinde.

Uddrag af læserbrevet


I Varde Kommune har vi en af landets højeste inklusionsprocenter på 96 procent, og undersøgelser viser, at op imod en tredjedel af vores elever har en ringe eller mindre god trivsel på vores skoler. Det er en uacceptabel høj andel, og børn lærer bedst og mest, hvis de trives og føler sig trygge, anerkendte og respekterede i deres nære omgivelser.

Det virker til, at Varde Kommune desværre svigter elever med brug for ekstra hjælp, så for eksempel ordblinde elever søger mod skoler i Esbjerg Kommune, fordi der her er specifikke klasser til ordblinde. Jeg vil arbejde frem imod, at der findes penge til at styrke ordblindeindsatsen i Varde Kommune og samtidig sænke inklusionsprocenten. På denne måde både øges trivslen, og vi sikrer os, at de allerdygtigste elever tillige får bedre muligheder for at dygtiggøre sig, mens de elever med behov for særlig hjælp får mulighed for det.

Vi skal sigte imod, at alle unge i kommunen får et skoletilbud, der matcher deres behov. Derfor skal vi arbejde for, at der for eksempel oprettes særlige ordblindeklasser her. Jeg ville endda gerne gå så langt som at betragte ordblinde elever som elever med et særligt talent. Et talent, der skal plejes – også udenfor Varde by. Hvorfor ikke arbejde frem imod at lave ordblinde-talentklasser?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Det gamle seminarium skal genoplives

Speedway For abonnenter

Gense årets første speedwayløb med kvalifikation til EM og VM

Annonce