Annonce
forside

Skolevalg: Ungdommen valgte de socialdemokratiske løsninger

Annonce

Læserbrev: I kølvandet på det netop afholdte skolevalg var JydskeVestkysten hurtige til at udråbe de borgerlige partier til sejrherrer. Esbjergs borgmester udtalte, at de blå partier havde fået "et pænt vindervalg", mens Ulla Tørnæs glædede sig over, "at der er markant flere unge, der ønsker Lars Løkke Rasmussen som statsminister".

Det virker til, at Ulla Tørnæs, Jesper Frost Rasmussen og JydskeVestkysten bevidst udlader en stor del af sandheden. Socialdemokratiet blev med banelængder det største parti i Esbjerg med 25 procent af stemmerne - en markant fremgang fra sidste skolevalg. Til gengæld blev Det Konservative Folkeparti næsten halveret, og det lykkedes ikke VU at samle stemmerne op.

På landsplan vandt Socialdemokratiet en knusende sejr. Var det et folketingsvalg, ville Mette Frederiksen blive statsminister. De, der kan sælge skolevalget som en borgerlig sejr, må også kunne sælge sand i Sahara.

Til slut i artiklen citeres Ulla Tørnæs for at, Venstre prioriterer klima og uddannelser højt. Selv har jeg dog debatteret mod et hav af VU'ere under skolevalget, der har kaldt Socialdemokratiets ambitiøse klimapolitik for "skræmmekampagne" og "dommedagsprofeti". Og Ulla Tørnæs har selv vedtaget nedskæringer på uddannelse for 20 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce