Annonce
Læserbrev

Skovødelæggelse i Stenderupskovene

Annonce

Læserbrev: Der foregår en voldsom skovødelæggelse i Stenderupskovene. I en ung egebevoksning har store skovmaskiner totalt ødelagt skoven. Der er kun ganske få træer tilbage af en flot egebevoksning, som ellers ville være mange millioner værd om 80 år.

Naturstyrelsen laver urørt skov, og det kan man ikke kalde en skov, som er totalt ødelagt af store maskiner. En lille frelst skare med Danmarks Naturfredningsforening i spidsen vil lægge store dele af de danske statsskove ud som urørt skov for at øge biodiversiteten. Men en mere vanvittig måde at gøre det på har jeg dog aldrig forestillet mig nogen kunne sætte i værk.

Stenderupskovene er kendt for de flotte ege- og bøgetræer og der samles ofte frø fra de flotte træer. Bøgetræerne vil forsvinde totalt og ahorn vil overtage det hele. Kig blot i skovbunden og se, hvad der kommer i det skovede område.

Det danske nationaltræ er i alvorlig fare for at uddø, og Canada har ahorn som nationaltræ, så det kan vi ikke få. Vi øger manglen på træ i fremtiden, da vi ikke producerer træ i disse områder, og dermed er vi også med til at rydde regnskovene. Vi kan øge biodiversiteten på mange andre måder uden at gøre det på denne vanvittige måde. Plant ny skov på landbrugsjord og plant hegn og små beplantninger i det åbne land. Det vil være meget bedre, og så bevar skovene til produktion af træ. Ikke siden fredskovslovgivningen i 1805 har vi set så store ødelæggelser, og jeg håber, at det snart ophører.

Børnebørnene skal både betale regningen for ødelæggelsen af skovene og regningen fra coronakrisen. Det kan vi da ikke være bekendt.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce