Annonce
Sport

Skov: Backplads i Bundesliga gør mig til bedre spiller

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Robert Skov scorede to gange mod Gibraltar og er dermed oppe på tre mål i fire landskampe for Danmark.

Mange måber over at se sidste sæsons superligatopscorer, Robert Skov, blive benyttet som venstre back for Hoffenheim i den tyske Bundesliga.

Fredag aften startede han inde for Danmark hjemme mod Gibraltar i EM-kvalifikationen.

Og det var som højre kantspiller i angrebet - en plads der lignede den, han spillede for FC København i sidste sæson.

Skov kvitterede med to mål og en assist i Danmarks sejr på 6-0. Og han er tilfreds med at spille de vidt forskellige pladser på klub- og landshold.

- For mig er det ikke vigtigt, om det er den ene eller anden position. Jeg vil gerne lære en masse og blive en endnu bedre fodboldspiller.

- I Hoffenheim har backpladsen været min position, og vi har fået nogle supergode resultater, og der er et godt fællesskab.

- For mig har det været vigtigt at lære tempoet og fysikken at kende i Bundesligaen, kontra det jeg kom fra i Superligaen.

- At spille venstre back hjælper mig også til at blive en bedre højre wing. Det giver mig nogle andre facetter i mit spil, siger Skov.

Sejren over Gibraltar var tilfredsstillende for hele det danske hold, fortæller Skov.

- Det var en kamp, hvor alle vidste, hvad der var forventet. Det var, at vi skulle vinde, og vi skulle vinde stort.

- Og det gik vi ud og gjorde. Det var kvalitet hele vejen rundt, så det var super, siger Skov.

Skov scorede til 1-0 og senere 4-0, inden han lagde op til Christian Eriksens mål til 5-0.

- Det var godkendt. Jeg bidrog med det, jeg kan. Jeg prøvede at vise, at jeg kan gøre en forskel inde på banen.

- Så det var dejligt at få scoret to og lagt op til en enkelt, siger Skov.

Nu er Skov oppe på tre mål i fire landskampe.

- Jeg har ikke spillet så mange kampe endnu, så det er en læringskurve, hvor jeg hele tiden føler, at jeg bliver bedre og bedre for hver samling med landsholdet og hver træning.

- Det er en god følelse i kroppen, siger Skov.

Nu venter Irland i den sidste kamp i EM-kvalifikationen. Uafgjort vil være nok til at sende Danmark til EM-slutrunden næste sommer.

- Vi leverede en professionel indsats og lavede en masse mål. Det giver selvtillid før den næste kamp.

- Irland bliver selvfølgelig en svær modstander, og der kommer til at være knald på. Så vi skal arbejde hårdt for at få et resultat, fastslår Skov.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce