Annonce
Aabenraa

Skovfoged: Der er ikke nogen grund til at bekæmpe giftig plante

Engbrandbægeren er især giftig for heste og køer. Tidligere er der også fundet spor af den i honning. Foto: Jacob Schultz

Ved Naturstyrelsen har man fokus på engbrandbægeren, men kampen mod planten har Naturstyrelsen opgivet, lyder det fra skovfoged Martin Reimers.

Annonce

Sønderjylland: Den giftige plante engbrandbægeren, som er frygtet af hesteejere og landmænd, er en plante, som Naturstyrelsen har fokus på. Sådan lyder det fra skovfoged Martin Reimers ved Naturstyrelsen i Sønderjylland.

- På Naturstyrelsens områder bruger vi ikke sprøjtemidler, og dermed bliver den meget svær at fjerne. Når det så er sagt, er det en plante, som vi har fokus på, siger han.

Planten er de senere år eksploderet i antal, uden at der er nogen forklaring på hvorfor.

- Den er naturligt invasiv, og de seneste år er den blevet mere og mere udbredt, men i modsætning til for eksempel bjørneklo, så er det ikke en plante, der er kommet ind udefra, siger Martin Reimers.

Martin Reimers har selv kæmpet med engbrandbægeren på sin egen grund.

- Jeg tror, at vi havde omkring 1000 tilbage til slut, og den er rigtig svær at slippe helt af med, siger han.

Hvad er invasive arter?

Invasive arter er dyr og planter, der spredes til områder, som de ikke selv kan sprede sig til, og som har en negativ effekt på den oprindelige biodiversitet.Biologiske invasioner sker i alle miljøer til både lands og vands. Det er dog langt fra alle arter, der bliver invasive.

Planter og dyr, der optræder invasivt, har ofte et stort reproduktivt potentiale og et stort spredningspotentiale.

Annonce

Dilemma

Skovfogeden mener, at man let kan ende i et dilemma, når det kommer til planten.

- Hvis man selv har fjernet den, men ens naboer har den stående på sine marker, og man risikerer at få den igen, så kan man let ende i et dilemma, siger han og kalder den "rigtig flot, når den er sprunget ud".

Martin Reimers tilføjer:

- Der er ikke nogen gode grunde til at bekæmpe den på Naturstyrelsens områder, da den er rigtig god for biodiversiteten, og vi ikke kan slippe af med den uden at bruge gift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kritisk corona-udvikling: Smitten stiger stadig i Kolding og Esbjerg

Danmark

På kanten af kaninhullet

Varde

Birgit fulgte sin mand i døden

Annonce