Annonce
forside

Skovgårdsvej. Kommunen er den store taber

Jeg kan ikke lade være at kommentere læserbrev fra Las Munk Frandsen, Jels, i JydskeVestkysten den 2. november.

Der bliver talt om selvtægt fra landmandens side. I min forståelse af det danske retssystem har landmanden brugt seks år på at afværge Vejen Kommunes selvtægt.

Endda med Højesterets afgørelse i hånden, hvor det beviser at landmanden har ret,

Har man ikke tænkt sig at udvise respekt for manden?

Dagbøder kan man da kun pålægge Vejen Kommune, det må være den, der taber sagen, der kan være berettiget til at betale det.

At byrådet kan være så ligegyldig, der sker intet, for at komme i gang med at fjerne vejen. Det må da være kommunens pligt at få sat gang i sagerne.

Det er da dybt beklageligt, at det bliver os borgere, der må betale for byrådets fejl.

Jeg kunne godt ønske mig, at man kunne gøres personligt økonomisk ansvarlig som

byrådsmedlem, når nu man med vilje og fuldt overlæg, blev ved at jorde en mand, som også efter grundloven har retten på sin side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce