Annonce
forside

Skovgårdsvej. Stå fast over for bonden

I JydskeVestkysten den 3. november fortjener Svend Ravns synspunkter og hans opbakning til Vejen Byråd og Egon Fræhr om at stå fast overfor ham bonden på Ny Endrupholm stor tilslutning

Han skulle nødig få held til at få de to hektar jord, som han måtte afstå til etablering af Skovgårdsvej, yderligere betalt. Han har jo fået godt to millioner kroner.

Det er i øvrigt forskrækkeligt med de mange eksempler på grådighed og mangel på samfundssind, som vi får viden om i medierne for tiden.

I samme avis 3. november er der en leder af Peter Orry om ordentlighed. Den fortjener ligeledes tilslutning og opbakning. Det er jo nemlig mærkeligt og foruroligende, som det tilsyneladende er glemt af folk, der sidder i betroede stillinger, at hvad der tjener fællesskabet/samfundet selvfølgelig skal gå forud for, hvad man personligt kan vinde på en sag.

Peter Orry s tanker om retsinstansers afgørelser som værende en ting, en anden afgørelse er almindelige folks moralske afgørelser og domme.

Mon dog ikke Ny Endrupholm-bonden pådrager sig den sidste dom i det lange løb.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Vejen

Bombetrussel mod Grønvangskolen i Vejen

Annonce