x
Annonce
forside

Skovgårdsvej. Tak til Fræhr og byrådet

Tak til Egon Fræhr og byrådet fordi I fortsat står fast i sagen omkring Skovgårdsvej, og I nu har igangsat sagen vedrørende ekspropriation efter vejloven.

Datoen 1. november har ude på landet været en skiftedato - af arbejdssted - men ikke af sin mening eller holdning.

Det kan jo ellers være fristende for jer i byrådet at skifte holdning i sagen om Skovgårdsvej nu, hvor modparten "den lille mand" har rullet alt skytset bestående af advokater, kommunikationsbureau, en tidligere erhvervsminister og nu også en tidligere forsvarsminister, hvor sidstnævnte endda har taget hele turen fra Aalborg, for at give sin støtte til modparten. Det er flot må man sige - eller hvad?

Den tidligere forsvarsminister giver også udtryk for - i sin støtte til modparten -, at sagen irriterer venstregruppen inde på Christiansborg.

Samme gruppe kan jo også irritere vi andre herude engang imellem. Men nu er det altså ikke politik, denne sag drejer sig om, men varetagelse af Vejen Kommunes økonomiske interesser og beskyttelse af skatteborgernes penge.

Så tak fordi I står fast og ikke lader jer kue af "den lille mands" kanonstillinger.

Også tak til modparten, der efter sin egen udtalelse i JV - i godhed - har etableret en gennemkørselsmulighed på vejen for cyklister og handicappede. Det er helt i orden. Vi andre, der kører bil, kan sagtens undvære denne kørselsmulighed, indtil der foreligger en ny kendelse efter vejloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Annonce