Annonce
forside

Skovgårdsvej. Tak til Fræhr og byrådet

Tak til Egon Fræhr og byrådet fordi I fortsat står fast i sagen omkring Skovgårdsvej, og I nu har igangsat sagen vedrørende ekspropriation efter vejloven.

Datoen 1. november har ude på landet været en skiftedato - af arbejdssted - men ikke af sin mening eller holdning.

Det kan jo ellers være fristende for jer i byrådet at skifte holdning i sagen om Skovgårdsvej nu, hvor modparten "den lille mand" har rullet alt skytset bestående af advokater, kommunikationsbureau, en tidligere erhvervsminister og nu også en tidligere forsvarsminister, hvor sidstnævnte endda har taget hele turen fra Aalborg, for at give sin støtte til modparten. Det er flot må man sige - eller hvad?

Den tidligere forsvarsminister giver også udtryk for - i sin støtte til modparten -, at sagen irriterer venstregruppen inde på Christiansborg.

Samme gruppe kan jo også irritere vi andre herude engang imellem. Men nu er det altså ikke politik, denne sag drejer sig om, men varetagelse af Vejen Kommunes økonomiske interesser og beskyttelse af skatteborgernes penge.

Så tak fordi I står fast og ikke lader jer kue af "den lille mands" kanonstillinger.

Også tak til modparten, der efter sin egen udtalelse i JV - i godhed - har etableret en gennemkørselsmulighed på vejen for cyklister og handicappede. Det er helt i orden. Vi andre, der kører bil, kan sagtens undvære denne kørselsmulighed, indtil der foreligger en ny kendelse efter vejloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce