Annonce
Vejen

Efter afgørelse: Gårdejer skal fjerne vejspærring inden for 14 dage

Inden for senest to uger forventer Vejen Kommune, at der igen vil være trafik på Skovgårdsvej mellem Vejen og Askov. Arkivfoto: Foto: Steen Rasmussen
Svineproducenten Martin Lund Madsen får en frist på to uger til at fjerne sand og jord på Skovgårdsvej. Så skal trafikken igen køre på vejen mellem Vejen og Askov.

Siden de tidlige morgentimer mandag den 22. oktober 2018 har Skovgårdsvej – den nyeste omfartsvej i Vejen – ligget øde hen. Midt mellem Vejen og Askov har der ligget sand og jord, efter at svineproducenten Martin Lund Madsen iværksatte den opsigtsvækkende afspærring.

Martin Lund Madsen spærrede vejen, fordi Højesteret kendte Banedanmarks ekspropriation for ugyldig.

Nu har Vejdirektoratet imidlertid blåstemplet kommunens ekspropriation, som blev vedtaget af Vejen Byråd tilbage i januar i år. Ekspropriationen skal denne gang ske med baggrund i vejlovens bestemmelser. Fra Vejen Kommunes side forventes en genåbning af Skovgårdsvej i løbet af kort tid.

Formanden for Udvalget for teknik i Vejen Kommune, Vagn Sørensen (V), er særdeles tilfreds med afgørelsen:

- Jeg er glad for at Vejdirektoratet med sin afgørelse opretholder Vejen Kommunes beslutning om ekspropriation. Nu kan processen med at åbne vejen igangsættes. Borgerne i Askov har været hårdt prøvet og ventet meget tålmodigt på en løsning af trafikudfordringen, det skylder vi dem tak for. Det samme er tilfældet for de virksomheder, der har oplevet længere transporttider og dermed øgede omkostninger i den tid Skovgårdsvej har været spærret og lukket for gennemkørsel.

Vejen Kommune imødeser nu en genåbning af vejen, og det forventes at ske inden for kort tid.

- Det sker med samme frist, som vi sædvanligvis giver i tilfælde, hvor der er noget, der skal bringes i orden. Fristen er 14 dage, siger Vagn Sørensen.

Det er muligt at indbringe afgørelsen fra Vejdirektoratet til domstolene.

Annonce

Borgerne i Askov har været hårdt prøvet og ventet meget tålmodigt på en løsning af trafikudfordringen.

Vagn Sørensen, formand for Udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Kolding For abonnenter

Emilie skal flytte fra sin lejlighed på grund af rotter: - Jeg kan ikke sove om natten

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];