Annonce
Varde

Skovlund festede i sol og regn

Der var over 1000 køretøjer at se på, da der var MC og veteranbiltræf på stadion. Privatfoto

Skovlund: Sportsfesten i Skovlund er vel overstået - og det noget blandede vejr kunne ikke standse festen, som begyndte fredag startede med LAN-party, hvor ca. 20 unge mennesker tilbragte natten i teltet og spillede computer.

Søndag skulle vinderen af Høvdingebold turneringen findes, og Solbakken/Syrenvej vandt. Teltet dannede søndag aften rammen for gudstjeneste og sang fra West Coast Gospel Voices.

Onsdag eftermiddag var der MC og veteranbiltræf på stadion med 1130 køretøjer og masser af tilskuere.

Efter fællesspisning torsdag kom Flensted på besøg og fortalte om, hvad det er, de laver ude på fabrikkerne. Der var smagsprøver og en lille hilsen, som folk kunne tage med hjem.

Fredag stod den på fodboldturneringer og aftenfest med deltagelse af omkring 100 unge mennesker, som hyggede og festede natten lang.

Lørdag deltog 180 gæster i årets Skovlund Awten med god mad og musik. Her blev også årets SIF'er udnævnt: Det blev i år blev Hanne Uhd.

Tilbage var bare oprydning søndag, hvor 34 friske personer stod klar.

Annonce
Flensted fortalte om sin produktion og bød på smagsprøver. Privatfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce