Annonce
Aabenraa

Skovparken 1: Grotesk forløb omkring en støjmur

Annonce

Læserbrev: I forbindelse med sagen om opførelse af en støjmur på Skovparken i Aabenraa har vi beboere i nr. 42-66 måttet gennemleve et grotesk og forvirrende forløb. Vi er blevet politianmeldt, truet med dag- og ugebøder og stævnet for et millionbeløb, fordi vi kom i klemme mellem tre magtfulde parter: Aabenraa Kommune, entreprenør Per Horup og ABENA.

Aabenraa Kommune udstedte ikke ibrugtagningstilladelser, da vi overtog boligerne for mere end 10 år siden, og vi har ikke kunnet få en BBR-meddelelse på grund af den manglende støjmur. Vi har boet ulovligt, hvilket ikke afholdt Aabenraa Kommune fra at opkræve ejendomsskatter og grundskyld.

Hverken Per Horup eller Nybolig oplyste noget om støjmuren, da vi købte boligerne. Det var jo heller ikke et krav til os, men til bygherren, Per Horup. Det mente borgmester Thomas Andresen (V) tilsyneladende også, da han den 8. maj 2016 skrev til grundejerforeningens bestyrelse, at beboerne ”mig bekendt ikke er part i sagen”.

Den 6. december 2016 udstedte kommunen påbud om opførelse af muren. Per Horup ankede afslaget til Planklagenævnet, som den 31/5 2017 afviste at behandle klagen. Planklagenævnets afgørelse er endelig. Også ABENA rejste krav om opførelse af støjmur for at bevare arealets godkendelse som industriområde.

Beboerne er ikke generet af støj og havde ikke noget ønske om en mur. Men efter Planklagenævnets endelige afgørelse mente vi, at Per Horup måtte opføre muren. I en retsstat er ingen hævet over loven. Men det mente Per Horup åbenbart, at han var. Han nægtede nemlig at efterkomme afgørelsen.


Beboerne er ikke generet af støj og havde ikke noget ønske om en mur. Men efter Planklagenævnets endelige afgørelse mente vi, at Per Horup måtte opføre muren. I en retsstat er ingen hævet over loven. Men det mente Per Horup åbenbart, at han var. Han nægtede nemlig at efterkomme afgørelsen.


Derfor skrev kommunen til Per Horup og beboerne den 28. juni 2019: ”Idet der ikke er opsat støjskærm som angivet i påbud, vil kommunen nu foretage politianmeldelse med påstand om bøde på 2500 kr. og fortløbende bøder på 500, kr./uge, indtil støjskærm er opsat.” Den kommune, hvis borgmester beroligede os med, at vi ikke var part i sagen, meldte os altså til politiet.

Per Horup meddelte os, ”at han ikke ville betale en krone”, tværtimod spurgte han os, hvad vi ville betale ham for at opføre muren. Men vi har jo betalt ham én gang, da vi købte vores ejendomme. Vi entrerede i stedet med et anerkendt firma, som nu har opført muren i løbet af foråret 2020. Det har foreløbig kostet hver beboer 45.000 kr.

Nu har vi fået både ibrugtagningstillladelse og BBR meddelelse - og sikret Per Horups udlejningsforretning af de nyopførte boliger på Skovparken 2–40, idet dette areal også er omfattet af lokalplanen. Per Horups moderselskab ”Horup Boligcenter A/S”, som er personligt ejet af ham, kom ud af 2019 med et resultat på 9,4 millioner efter skat, samlede aktiver på 237 millioner og en egenkapital på 138 millioner.

Hvordan kan kommunen tillade, at Per Horup sælger os en bolig, som vi ikke har tilladelse til at flytte ind i? Og hvorfor har kommunen givet byggetilladelse til Skovparken 2-40, når kommunen vidste, at Per Horup så stort på lokalplanens krav? Vi har anlagt sag imod Per Horup ved byretten i Sønderborg og imødeser rettens afgørelse med sindsro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce