Annonce
Aabenraa

Skovparken 2: En sag uden vindere

Annonce

Læserbrev: Jeg kan kun dybt beklage over for Skovparkens ejere, det ubehag som den nu snart 13 år gamle sag har påført dem, og jeg kan forsikre dem, at intet forsøg i denne sag har været udeladt fra mig, for at forhindre at beboerne blev part i sagen.

Jeg mener fortsat, at ejerne ikke er part i sagen - moralsk. I hvilket omfang de juridisk har forpligtiget sig i forhold til den manglende støjmur, må nu afgøres i retten.


Jeg mener fortsat, at ejerne ikke er part i sagen - moralsk.


Sagen var en arvesag fra min forgænger på posten, og den havde jeg gerne været foruden. Lokalplanens krav om støjmuren skulle inden indflytningen have været opfyldt allerede dengang.

Jeg har været i dialog med Skovparkens beboere, projektudvikleren og de berørte virksomheder. Alle forsøg på en mindelig løsning kuldsejlede, og selv en løsning med hensætning af et beløb, modsvarende opførelsesprisen af en mur, som ingen på nuværende tidspunkt ønsker, kunne realiseres.

Fakta er, at byrådet har vedtaget en lokalplan, som stiller krav om en støjvold. Baggrunden for denne beslutning er hensynet til, at nabovirksomhederne kan udnytte deres erhvervsejendomme også i fremtiden med måske mere larmende aktivitet, og at muren samtidig skal opføres for, at støjkravene også kan overholdes på Surkær.

For at placere ansvaret og dermed få sagen afsluttet besluttede kommunen at politianmelde de parter, der ejer Skovparken, velviddende at mange af dem ville føle, at støjmuren ikke er deres ansvar. Hvem der i sidste ende skal betale for muren, er nu op til domstolene at afgøre, men sagen skal afsluttes.

Jeg er glad for, at ibrugtagningstilladelserne nu er givet, og det dermed er lettere at handle lejlighederne på Skovparken. Jeg ville selv som retskaffen borger føle ubehag ved en anmeldelse til politiet, men støjvæggen er nu opført, og det gamle spørgsmål, hvem der har ansvaret og dermed også skal betale, bliver afklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce