Annonce
112

Tømte container fyldt med kasserede madvarer: Skraldere brød ind hos Kvickly efter påsat brand

Lige her blev der sat til til noget børnetøj søndag. Varehuschef Torben Dalgaard er lettet over, at ingen peroner kom noget til. Foto: Larz Grabau
Politiet gennemser den massive overvågning i varehuset efter en brandstifter, som søndag bragte kunder og ansatte i livsfare.

VOJENS: Én ulykke kommer som bekendt sjældent alene:

Søndag aften klokken 18.24 brændte et tøjstativ med tøj midt i Kvickly. Store flammer bredte sig hurtigt op i loftet og butikken blev fyldt med røg. Branden var påsat.

Hele mandagen var det meste af Kvickly lukket, mens 100 personer ind til klokken 21 ryddede op, rensede, vaskede af og kasserede især madvarer, som fyldte en stor container i varehusets baggård.

Natten til tirsdag blev kæderne på den aflåste container klippet over og den blev stort set tømt for madvarer.

– Hele gården flød med slik. De har siddet inde i den og kastet varer ud, mener varehuschef Torben Dalgaard.

Indbruddet kostede så ikke Kvickly andet end de ødelagte kæder, men det undrer alligevel.

– Det er lidt komisk. Vi ved jo godt, at der findes skraldere. Men vi er ikke så glade for det, for vi kan jo ikke garantere for sikkerheden i madvarerne.

Det værste er dog, at nogen kunne finde på at sætte ild til butikken midt i åbningstiden.

Det er svært at komme over, for har vi et udestående med nogen, er der nogen, der ser sure på os, eller er det bare en syg tanke?

Annonce

Vi ved jo godt, at der findes skrællere. Men vi er ikke så glade for det, for vi kan jo ikke garantere for sikkerheden i madvarerne.

Varehuschef Torben Dalgaard

Massiv overvågning

Både søndag aften og mandag var politiet ude og undersøge brandstedet i Kvickly.

– Vi kan ikke komme det nærmere, end at branden er påsat, det kan vi se. Men hvordan og hvorledes og hvem der har gjort det; det ved vi ikke endnu, siger politikommissær Henning Marcussen.

– Men der er massiv overvågning, så det er I vel i gang med at kikke igennem?

– Det har du ret i. Det er noget af det, vi er ved at kikke på.

Alarmen kom først fra en røgalarm i butikken klokken 18,24. Men det blev hurtigt klart for brandvæsnet, at det var værre end røg.

– Der kom som en automatisk brandalarm, men det blev lavet om til en bygningsbrand i stedet for. Der var panik på, for der var faktisk brand midt i butikken. Jeg rekvirerede en ekstra tankvogn fra Sommersted, fortæller indsatsleder Lars Krogh.

Men de ansatte i butikken havde sammen med en vaks kunde begrænset branden med pulverslukkere. Røgdykkere fra Falck gik ind og hentede de brændte varer ud og fik slukket efter. Bagefter skulle hele butikken luftes igennem.

Så hvis nogen får tilbudt varer, der ikke er røgede, men lugter af røg, så kan de stamme fra Kvickly. Og politiet vil gerne have et tip. Men vigtigst er tip om selve den påsatte brand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce