Annonce
Læserbrev

Skræmmebillede om 70 procent

Annonce

Læserbrev: Kommunens teknik - og miljøudvalg mangler penge til finansiering af aktiviteterne.

En foreslået besparelse er af økonomiudvalget sendt tilbage til udvalget til fornyet behandling.

Vi har fra DF’s side i lang tid foreslået, at der skal opkræves gebyr hos de vognmænd, som benytter den kommunalt ejede toldbehandlingsplads i Padborg

Som tingene er nu, parkerer vognmændene, de fleste udenlandske, gratis på pladsen.

Kommunens skatteborgere betaler således alle udgifter, ca. 1 million kr. årligt, til driften af pladsen.

Det er utroligt, at samtidig med at der er økonomiske problemer i teknik - og miljøudvalget, at hele byrådet, bortset fra os i DF, siger nej til en helt rimelig indtægt i forbindelse med betaling af gebyr til dækning af omkostningerne til driften af toldbehandlingspladsen.

En af påstandene i byrådet for ikke at opkræve gebyr er, at det ikke kan betale sig, idet staten i givet fald så vil lægge sin klamme hånd på 70 procent af indtægterne.

Vi finder dette med de 70 procent helt urimeligt og har derfor efterfølgende undersøgt denne påstand.

Vi må herefter konstatere, at påstanden om de 70 procent kun er en del af sandheden og kan vel nærmest betegnes som et skræmmebillede.

Sandheden er, at der godt nok beregnes 70 procent af indtægten til staten, men en væsentlig tilføjelse er, at i det beregnede beløb til staten kan fratrækkes kommunes udgifter til driften af toldpladsen, så argumentet med de 70 procent falder fuldstændigt til jorden.

DF tager selvfølgelig sagen op igen.

Der må da komme et tidspunkt hvor det øvrige byråd ikke bare giver afkald på denne helt rimelige gebyrindtægt, men indser, at det er helt urimeligt, at kommunens skatteydere skal betale udgifter, som vognmænd naturligvis selv bør betale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Trekantområdet

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce