Annonce
Varde

Skræmmende godt - Twenty er i finalen

Danseholdet Twenty har danset sig til en finaleplads i tv-programmet Den vildeste danser. Pigerne er i alderen 14-21 år. PR-Foto
En uhyggelig dans med temaet legetøj sikrede Twenty pigerne fra Varde en plads i finalen for de vildeste dansere.
Annonce

Varde: Fredag aften sad mange i Varde og omegn igen på nåle hjemme i sofaerne, og fulgte spændt semifinalen i programmet Den Vildeste danser på TV2, hvor danseholdet Twenty fra Varde, var blandt de sidste syv hold.

Danseskoleejer og koreograf Caroline Sander Jepsen havde taget kæresten Nikolaj Chelander Knudsen med i studiet til semifinalen på Den vildeste danser. Og vildt blev det. Privatfoto

Temaet var legetøj. En mekanisk legetøjskoreografi med skræmmende dukker, der blev levende, fik dommeren Silas Holst til at udbryde: "I er en superhær. Det var som at blive blæst bagover af en flodbølge. I formår at forny jer igen og igen".

- Nu gælder det finalen på fredag, hvor vi skal optræde med to danse. Denne gang er der ikke givet et tema på forhånd, siger dansegruppen Twentys træner, Caroline sander Jepsen, og tilføjer:

- I den ene dans indgår vores holdkaptajn Sonny Fredie-Pedersen, og i den næste dans har vi helt frie tøjler. Vi er i fuld gang med træning allerede nu dagen derpå. Der er ingen tid at spilde.

Annonce

Fri fra job og skole

Når man er nået så langt i en dansekonkurrence, er der afbræk fra hverdagen.

De 16 piger i dansegruppen Twenty er i alderen 14-21 år. Der bliver trænet i døgndrift, så pigerne har både fri fra fra skole og jobs i disse uger.

- Man kommer ikke sovende til vores resultater, siger 20-årige Stine Uhd fra Skovlund, der lige er færdig med gymansiet i Varde, og arbejder i en vuggestue, når hun ikke danser eller underviser hold i Ølgodafdelingen af Dance Company Twenty.

Der trænes på livet løs alle ugens dage. Humør og energi er helt i top. Til finalen på fredag skal holdet optræde med to danse. Denne gang uden et givent tema. Dog skal holdkaptajnen Sonny Fredie-Petersen indgå i den ene dans. Privatfoto

- Heldigvis har de forståelse for, at det er nu det gælder på mit arbejde, siger Stine Uhd.

Stine er blevet fanget af dansen fremfor andre sportsgrene, som for eksempel håndbold, som hun tidligere har dyrket.

- Jeg elsker at danse. Dansen giver muligheder og værktøjer til, at jeg kan udvikle mig på et personligt plan og sammen på et hold, siger Stine Uhd og tilføjer:

- Dans giver god energi, og er min indgang til at koble fra i en travl hverdag og glemme alt andet.

Stine Uhd drømmer om at komme videre med dansen og få sig en danseuddannelse i København.

Annonce

Dans afstresser

21-årige Simone Sonne fra Varde har det lidt på samme måde, som Stine Uhd.

- Jeg stresser helt af i dansen, det er bare her, at jeg hører til, siger Simone, der er i gang med sit andet sabbatår, inden hun skal læse videre.

- Jeg er så heldig at arbejde på en restaurant i Blåvand, hvor ejerens datter også går på Carolines danseskole, og er med i gruppen, så jeg har nok haft nemmere ved at få fri så længe end så mange andre, siger Simone Sonne.

Stine Uhd fra Skovlund og Simone Sonne fra Varde hjælper hinanden med hår og make up, inden de skal på landsdækkende tv. Privatfoto
Annonce

Yngste pige på holdet

Alma Høj er 14 år og nåede lige at blive konfirmeret lørdagen efter andet liveshow.

- Jeg synes det er ret svært at gå i folkeskole samtidig med alt det her, siger hun, der dog ikke fortryder et sekund af hele danseoplevelsen.

Alma Høj fra Varde nåede lige at blive konfirmeret inden andet live show på dansekonkurrencen Den vildeste danser på TV2. PR-Foto

- Jeg når højst én skoledag i ugen i de her uger, og jeg må tit gå et par timer før for at komme til træning, siger Alma Høj og fortsætter:


Jeg når højst én skoledag i ugen i de her uger, og jeg må tit gå et par timer før for at komme til træning.

Alma Høj 14 år - den yngste deltager i dansegruppen Twenty


Alma Høj er yngste danser på Twenty-holdet med sine kun 14 somre. Hun synes det kan være svært at nå det hele med dansen, og er lige nu kun i skole en gang om ugen, og ved godt hun er bagud. - Men det er det hele værd og en oplevelse for livet, og de andre piger er allesammen som storesøstre for mig, siger hun. Privatfoto.

- Jeg savner selvfølgelig at se mine venner hver dag, men jeg har mindst lige så gode venner her på holdet, hvor jeg er den yngste. De er allesammen mine storesøstre.

Venskaber opstår for livet blandt de unge piger lige nu i processen med dansegruppen Twenty. Her er det Stine Uhd og Simone Sonne, der holder med- og om hinanden, inden de skal på scenen live fredag aften. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce