Annonce
Kultur

Skræmmende halloween i Varde Sommerland: Folk fik et godt gys

Hvis I bliver væk: Far Tommy Gregersen giver Jonathan og Marcus instrukser inden turen ind i det mørke sommerland. Foto: Morten Nielsen
Der var både uhygge og hygge i det gamle Varde Sommerland den 31. oktober, hvor man kunne få et godt gys, hygge rundt om bålet, kigge på de mange udklædte og nyde udsmykningen af parken.

Varde: Torsdag aften bredte uhyggen sig i det gamle Varde Sommerland da cirka 4000-5000 mennesker besøgte det gamle sommerland, der var udsmykket med græskar og halloween-pynt. Det var et gratis arrangement, og det varede fra klokken 18-20.

Annonce

Halloween i Varde Sommerland

  • Cirka 4000-5000 deltog.
  • Årlig begivenhed siden 2013.
  • Arrangører er NaturKulturVarde, Sommerlandslauget Varde, Varde Park Løb og Varde Ungeråd.

Skrig og motorsave

Da vi trådte ind i parken, kunne vi høre skrig og motorsavlyde i det fjerne. Vi kunne se en masse uhyggelige udklædte besøgende og frivillige.

På den grønne rute var der højtlæsning af gysere for de små børn, hvor de også kunne riste skumfiduser rundt om bålet og få en kop varm kakao. De kunne også møde uhyggelige, men venlige mennesker.

Efter den grønne rute kom gul og rød rute, som var lidt mere uhyggelig.

På den mest uhyggelige rute, Sort Rute, kom der dykkere op af søen, der greb ud efter en, vi blev jagtet af en mand med motorsav, og nogle hoppede ud af buskene.

Vi prøvede den røde og den sorte rute, hvor vi fik et godt gys, da der løb en mand med motorsav efter os, og da vi skreg af en, der hoppede ud af busken, et sted, hvor vi ikke var forberedt på det. Men det var også sjovt, efter vi var blevet forskrækket. Det var noget, vi ikke prøver hver dag.

Noget for enhver

I sommerlandet kunne alle være med. Der var helt små med, som hyggede rundt om lejrbålet og grillede skumfiduser. Der var unge mennesker, der prøvede de mest uhyggelige ruter af. Forældre og bedsteforældre kom for at være sammen med deres børn og børnebørn.

Familien Aalling har taget turen fra Gredstedbro. Her med døtrene Gry og Kamille. Foto: Morten Nielsen

Ros fra besøgende

Mange mennesker siger, at de synes, at det er et fedt arrangement, og at de synes, at der er en rigtig god stemning. De er glade for, at der er noget for alle aldre. De synes, at det er fedt, at når man er ude på ruterne, så lever man sig nærmest helt ind i det, men når man er ude fra ruterne, er der en meget hyggelig uhyggelig stemning.

Folk kommer langvejs fra for at få et godt gys, familien Aalling kom for eksempel fra Gredstedbro. Folk siger at, de gerne kommer igen næste år, fordi det er rigtig fedt arrangementet, og det er en god måde at holde halloween på.

Rasmus og Marie Wolff-Harders er frivillige. De er med i sommerlandslauget. Foto: Morten Nielsen
Der var hygge og uhygge i sommerlandet i Varde. Foto: Morten Nielsen
Ditte Sjørslev er formidler på biblioteket, men var klædt ud torsdag aften. Foto: Morten Nielsen
Anton og Viggo fra Varde venter på broen på at komme ind i sommerlandet. Foto: Morten Nielsen
Klar til at skræmme. Foto: Morten Nielsen
Gerda Balleby fra 7-kanten bød på godter - Forgiftede æbler. Man døde nu ikke. Foto: Morten Nielsen
Der var hygge og uhygge i sommerlandet i Varde. Foto: Morten Nielsen
Der var hygge og uhygge i sommerlandet i Varde. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce