Annonce
Nordtyskland

Skræmmende mange forældre får ikke børn vaccineret

4000 børn er ikke tilstrækkelig beskyttet mod mæslinger. Omkring 800 to-årige har ikke fået en eneste af de anbefalede vacciner. Modelfoto: Colourbox.
Annonce

KIEL: Alt for mange børn i Slesvig-Holsten er ikke tilstrækkelig vaccineret mod mæslinger. Hvert sjette barn i delstaten født i 2015 er enten slet ikke vaccineret eller kun utilstrækkelig beskyttet mod sygdommen, forklarer Bernd Hillebrand, der er chef for sygekassen Barmer i Tysklands nordligste forbundsland.

I faktiske tal betyder det, at godt 4000 to-årige risikerer at blive smittet med mæslinger. 800 af børnene har ikke fået en eneste af de 13 vaccinationer, som de tyske sundhedsmyndigheder anbefaler.

Ved en vaccinationskvote på 95 procent regnes risikoen for smitte af uvaccinerede børn som tæt på nul, fordi de forskellige børnesygdomme så reelt er udryddet. Nogle børn kan på grund af sygdom ikke tåle vaccine og er derfor dybt afhængige af, at andre forældre lever op til deres ansvar. Men ikke ved en eneste børnesygdom når andelen af vaccinerede børn i Slesvig-Holsten 90 procent.

Ralf van Heek er leder af børnelægernes sammenslutning i Nordtyskland. Han tror ikke manglende vaccine skyldes ond vilje.

- Konsultationer går i glemmebogen, og hvis forældre bliver forhindret i at overholde en aftale om et lægebesøg, får de ikke lige bestilt en ny tid. Tit kan en flytning eller et lægeskift også være forklaring på manglende vaccinering, siger han.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vikingerne i Jels trodser vejret

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce