x
Annonce
Udland

Skrøbeligt udseende Weinstein møder op til retssag om overgreb

Lucas Jackson/Reuters
Filmproducent står anklaget for forbrydelse mod to kvinder. De er spydspids i sager ført frem af #MeToo.

Retssagen mod filmproduceren Harvey Weinstein for seksuelle overgreb på to kvinder er onsdag startet for alvor ved en domstol i New York.

Afsløringen af Weinsteins metoder i filmbranchen blev et vigtigt afsæt for bevægelsen #MeeToo.

Dømmes hans skyldig i anklagen om overgreb på de to kvinder, risikerer han livsvarigt fængsel.

Det var en skrøbeligt udseende Weinstein, som onsdag langsomt bevægede sig ind i retsbygningen. Denne gang uden det gangstativ, som han i den senere tid har brugt.

Hans forsvarere ventes i starten af retssagen at præsentere en række e-mails. De skal vise, at der var et kærligt forhold mellem Weinstein og de to kvinder.

Anklagerne vil i deres indledende bemærkninger fremhæve, at den tidligere boss i Miramax Film var et seksuelt rovdyr. At han gjorde en karriere ud af at misbruge kvinder for at give dem en vej ind i Hollywoods filmverden.

En af Weinsteins forsvarere, Damon Cheronis, sagde tirsdag, at han og hans kolleger råder over "snesevis" af e-mails. De er sendt af kvinderne til filmproduceren. De tager fuldstændig luften ud af anklagerne om, at hans klient tvang sig til seksuelle forhold til kvinderne, sagde han.

Weinstein er anklaget for med tvang at have fået en produktionsassistent til at udføre oralsex i juli 2006.

Den anden er en ikke identificeret kvinde. Hun siger, at Weinstein voldtog hende på et hotelværelse i New York i marts 2003.

Anklagerne vil indkalde yderligere fire kvinder, der anklager Weinstein for seksuelle forbrydelser. Anklagerne vil forsøge at overbevise de 12 nævninger om, at der er et kriminelt mønster i Weinsteins adfærd.

Blandt disse kvinder er Annabella Sciorra. Hun medvirkede i den populære serie "The Sopranos". Hun siger, at hun blev voldtaget af Weinstein i vinteren 1993-1994.

Identiteten for de tre øvrige er ikke kendt.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce