Annonce
Kolding

Skraldemænd fortsætter strejke efter strid om julesæk: - Vi beklager meget

Ingen borgere i Kolding får hentet skrald i dag, da skraldefolkene igen i dag har nedlagt arbejdet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Kolding: Alle de skraldemænd hos Meldgard Miljø A/S, der skulle have været rundt i Kolding Kommune for at hente affald hos folk i dag, har fortsat nedlagt arbejdet. Derfor får man ikke tømt sin skraldespand i dag.

Den ulovlige arbejdsnedlæggelse begyndte allerede i fredags, hvor de cirka 15 skraldemænd nedlagde arbejdet og derfor heller ikke hentede skrald da. Tidligt mandag morgen mødtes skraldefolkene med ledelsen hos Meldgaard Miljø A/S for at drøfte sagen, men herefter besluttede skraldefolkene at fortsætte deres arbejdsnedlæggelse. Det oplyser direktør i Meldgaard Miljø A/S, Henrik Meldgaard.

- Vi beklager meget overfor borgerne, siger han.

Arbejdsnedlæggelsen blev i første omgang udløst af en uenighed mellem skraldemændene og ledelsen om håndteringen af den julesæk, som borgerne får udleveret op til jul.

Men ifølge Henrik Meldgaard kom der også andre punkter frem omkring den generelle tilrettelæggelse af arbejdet og om arbejdsmiljøet, som medarbejderne ønsker at få diskuteret. Han fortæller, at ledelsen netop nu arbejder på en handlingsplan for disse punkter, som de præsenterer for skraldefolkene på et nyt møde i morgen tidlig.

Arbejdsretten skal mandag klokken 13 behandle den ulovlige arbejdsnedlæggelse.

I fredags skulle cirka 4500 husstande have hentet skrald, mens det mandag var knap 4000 husstande, hvor skraldet skulle have været tømt. Det oplyser man fra Kolding Kommunes renovationsafdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Tyven flyttede tre chokoladebarer

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

15.000 flere biler om dagen på fem år: Antallet af biler på motorvejen ræser af sted

Annonce