Annonce
Erhverv

Skraldemænd imod 3F-top: Alle er organiseret i 3F

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

3F-formand har understreget, at valget af fagforening er frit. Men lokal gruppe siger, at alle er i 3F.

- Skraldemændene i København og på Frederiksberg er alle organiseret et sted - og det er i 3F.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Renovationsgruppen af skraldemænd i København og på Frederiksberg, der er organiseret i 3F Kastrup.

- Vi ved, at et godt fagligt og solidarisk sammenhold kan fastholde og forbedre vores løn og vores arbejdsvilkår.

- Derfor holder vi fast i den demokratiske beslutning, vi har taget, - alle kolleger er organiseret i en og samme fagforening, skriver skraldemændene.

I meddelelsen oplyser de, at de ikke har yderligere kommentarer.

Udtalelsen kommer i halen på den seneste uges debat om frit valg af fagforening. En ret som en dom ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fra 2006 slår fast.

Flere lokale klubber under 3F har talt imod det frie valg til at vælge fagforening. Det gælder Århus Stilladsmedarbejderklub og Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland.

- I vores murersjak har vi ikke nogen, der er uorganiserede, som kommer til at være med i de opgaver, vi har, sagde Emil Olsen, formand for Murersvendenes Brancheklub i Nordjylland, lørdag.

3F-toppen har i form af forbundsformand Per Christensen dog understreget, at der er frit fagforeningsvalg i Danmark, og det vil han indskærpe over for de lokale brancheklubber på en kongres i Aalborg i næste uge.

- Det er fuldstændig indiskutabelt, at vi skal overholde lovgivningen, og vi skal overholde de overenskomster, vi selv har indgået. Det kan ikke diskuteres, sagde han lørdag eftermiddag til Ritzau.

Debatten blussede op, efter bagageansatte hos SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn tre gange har strejket overenskomststridigt, fordi en vikar har været fagforeningen IDA i stedet for 3F.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce