Annonce
Kolding

Skraldemændene har nedlagt arbejdet: Uenighed om julesækken

Mange husstande i Kolding Kommune må leve med fyldte skraldespande i weekenden. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Uenighed om håndtering af juleskraldesækken har udløst konflikt mellem skraldemændene og deres arbejdgiver. Parterne mødes igen mandag morgen.

Kolding: Skraldemændene fra Meldgaard Miljø A/S har i dag nedlagt arbejdet i hele Kolding Kommune, og det betyder, at de borgere, der normalt får hentet affald om fredagen, først kommer af med skraldet tidligst i næste uge.

Direktør Henrik Meldgaard bekræfter JydskeVestkystens oplysninger om, at arbejdsnedlæggelsen er udløst af en uenighed om julesækken, som alle husstande hvert år får udleveret op til jul og afhentet igen først i det nye år.

Præcist hvori uenigheden består, vil Henrik Meldgaard ikke oplyse.

- Men det er ikke en økonomisk uenighed. Det handler om håndteringen, siger Henrik Meldgaard, som fastslår, at konflikten ikke vedrører en personsag, men om "arbejdets tilrettelæggelse".

- Vi betragter arbejdsnedlæggelsen som ulovlig, og vi er frygteligt kede af det og beklager overfor dem, som bliver berørt. Jeg forventer, at vi finder en løsning mandag morgen, hvor vi har aftalt at mødes klokken 05.30, oplyser Henrik Meldgaard.

Det er cirka 15 skraldemænd, der har nedlagt arbejdet. Henrik Meldgaard kan ikke umiddelbart oplyse, hvor mange husstande der er berørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce