Annonce
Nordtyskland

Skrappe regler skal nu forhindre smittespredningen

Situationen er dramatisk, påpeger Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther. Han regering har besluttet nye, hårde forholdsregler mod smittespredning.
I Slesvig-Holsten skal overnatningsforbud og tidlig lukning af restaurationsbranchen forhindre, at man mister kontrollen over udbredelsen af coronavirus.
Annonce

KIEL: Situationen er dramatisk. Sådan begrunder Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, at hans delstat gennemfører endnu strengere regler om forebyggelse af spredning af coronavirus end dem, de tyske forbundslandes regeringschefer og kansler Angela Merkel ellers er blevet enige om.

- Og jeg anser de aftalte regler som absolut nødvendige, hvis vi ikke skal blive nødt til at tale om helt andre tiltag ved juletid, understreger Daniel Günther.

Fremover er det kun tilladt maksimalt ti personer at forsamles i de offentlige rum i de tyske regioner, hvor antallet af nye smittede overstiger 50 pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv dage. Desuden skal restaurationsbranchen i så fald lukke ned klokken 23.


Det er er voldsomt våben, men den hårde kurs er acceptabel.

Daniel Günther, ministerpræsident.


Men i Slesvig-Holsten træder de skærpede foranstaltninger allerede i kraft, hvis der er flere end 35 nye smittede pr. 100.000 indbyggere på syv døgn. Fra fredag skal der desuden bæres mundbind på alle spise- og udskænkningssteder, med mindre gæsterne sidder ved deres bord.

Annonce

Mundbind uden døre

Samtidig hersker der påbud om mundbind også på udendørs markeder.

Slesvig-Holsten holder desuden fast i overnatningsforbuddet for gæster fra de tyske epicentre for coronasmitte.

- Det er er voldsomt våben, men den hårde kurs er acceptabel, mener Daniel Günther.

Delstaten har besluttet, at borgere fra områder med høj smittespredning kun må overnatte på hoteller eller i ferielejligheder, hvis de kan fremvise en maksimalt 48 timer gammel, negativ coronatest.

I forbindelse med konferencen mellem delstaternes regeringschefer og Angela Merkel betonede eksperter, at indskrænkninger af rejsefriheden er et vigtigt bidrag til at inddæmme smittespredningen.

I forbindelse med en dages turisme, familiebesøg eller forretningsrejser gælder der ingen begrænsninger. Det samme er tilfælde for pendlere og ejere af ferieboliger i Slesvig-Holsten.

Annonce

Første by ramt

Som den første by i Slesvig-Holsten har Neumünster nu krydset den kritiske grænse på flere end 35 nye smittede pr. 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn. Byen har reageret med drastiske tiltag. Fra lørdag træder reglen om at lukke restaurationerne klokken 23 i kraft. Desuden er reglerne om mundbind blevet skærpet, så næse og mund skal være tildækket uden døre i store dele af den indre by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Høje bankgebyrer dræner små foreningers pengekasser: Priser kan svinge med flere tusinde fra bank til bank

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce