Annonce
Kolding

Skrotfirma overtager genbrugsplads: Markant flytning fra Kolding Havn

Direktør Jytte Flintegaard (til højre) sammen med Yvonne Terkelsen, der i årevis havde ansvar for familievirksomheden. Arkivffoto: Carsten B. Grubach
Terkelsen & Co., der handler med jern og metalskrot, flytter en del af virksomheden fra havnen til Bronzevej 4, hvor der før lå genbrugsplads.

Kolding: En af havnens markante virksomheder, Terkelsen & Co., der handler med metalskrot, har besluttet at flytte en del af firmaet fra havnearealet. Det bliver til en adresse indenfor kommunegrænsen, for havnevirksomheden rykker til Bronzevej i det nordlige Kolding.

Arealet, der i mange år har været anvendt som genbrugsplads for byens borgere, er blevet ledigt, efter at Kolding Kommune har indrettet ny genbrugsplads på den anden side af vejen.

- Vi ser en god synergi i at ligge ved siden af genbrugspladsen, hvor en del af vores kunder er i forvejen. Og så har vi brug for mere plads, samtidig med at vi gerne ville blive i Kolding Kommune, fortæller Jytte Flintegaard, der er direktør i Terkelsen & Co.

Hun forklarer, at det er skrot fra blandt andet private og håndværkere, der nu vil blive håndteret på den nye adresse. Lidt forenklet kan man sige, at al det skrot, som ikke behøver videre transport med skib, fremover vil blive håndteret på Bronzevej.

- Men vi vil fortsat have skrot på Kolding Havn, for skrot fra industrien kommer i så store mængder, at det vil være både vanskeligt og meget lidt miljørigtigt at transportere det videre med lastbil til de lande, hvor man har de store smelteværker. Så den type skrot vil vi fortsat afskibe fra Kolding Havn, siger Jytte Flintegaard.

Annonce

Vi er en miljøvirksomhed, så vi skal have sikret os, at bundforholdene er, som de skal være. Nu har Bronzevej jo været benyttet som genbrugsplads i årevis, så meget vil sikkert være helt i orden til vores formål.

Jytte Flintegaard, direktør i Terkelsen & Co.

Bundforhold tjekkes

Direktøren har ikke dato på flytningen, men det bliver i løbet af året, at Terkelsen & Co. kan rykke ind på den nye adresse.

- Vi er en miljøvirksomhed, så vi skal have sikret os, at bundforholdene er, som de skal være. Nu har Bronzevej jo været benyttet som genbrugsplads i årevis, så meget vil sikkert være helt i orden til vores formål. Desuden regner jeg med, at vi skal opføre lokaler både til kontorer og som mandskabsrum.

En god dialog

Behovet for en ny placering er blevet aktuel i forbindelse med, at byrådet har ønsket at omdanne havnen til bynært boligområde. Og det er i dialogen med havnevirksomheden, at der nu er fundet en løsning.

Flytningen til Bronzevej betyder, at en stor del af kunderne ikke længere giver trafik på havnen. I stedet bliver den nye placering på Bronzevej en fordel for de håndværkere, der samtidig skal på genbrugsstationen med andet affald. Og hos Kolding Kommune betyder det, at flere industrivirksomheder i den miljøtunge klasse nu er samlet i industrikvarteret vest for Vejlevej.

- Vi har haft en god dialog med Terkelsen & Co. om mulighederne for en grund, hvor deres kunder nemmere kan komme til. Samtidig vil vi gerne bevare arbejdspladserne i Kolding. Vi vil gerne hjælpe byens virksomheder med at vækste, og tager gerne en dialog om hvordan virksomhederne kan gøre det indenfor kommunegrænsen, siger borgmester Jørn Pedersen i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune.

Byrådet besluttede den 25. juni at sætte ejendommen til salg. Og grunden på knap 5000 kvadratmeter har været i udbud og er solgt til højestbydende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kronborg besøgte Bramming Fjernvarme

Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Ny single fra Kellermench

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce