Annonce
Billund

Skubbere og gå-med-venner på tur

Beboerne på Billund Plejecenter kan komme med en tur rundt i byen sammen med Ældre Sagens Skubbevenner. PR-foto

Billund: Hver mandag formiddag møder et hold frivillige "skubbere" og gå-med-venner op ved Billund Plejecenter for at tage beboerne med på tur rundt i byen.

Aktiviteten er en del af Ældre Sagens tilbud, og der er sat skub i skubberiet takket være en donation på 10.000 kroner fra GF Forsikring, som blandt andet er brugt til en ekstra kørestol, så det er muligt at tilbyde tur til flere beboere. GF Forsikring har også sponsoreret regnslag, så man kan komme på tur i al slags vejr.

Skubbeholdet består af i alt 12 frivillige, og turene går, hvorhen beboerne har lyst. De oplagte ture er som regel en tur ad Skulpturstien eller rundt i Ediths Have, eller ud til Billund Centret og Lego House. Skubbeholdet har en aftale med Legoland, så ture rundt i parken kan finde sted på tidspunkter uden for højsæsonen.

Ud over de ugentlige ture, har Skubbeholdet arrangeret en hyggeeftermiddag på Plejecentret med musikalsk underholdning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce