Annonce
112

Skuddrab i Tilst: Offer og mulige gerningsmænd er lokale kriminelle

Torsdag aften blev en 25-årig mand skudt og dræbt på Søhøjen i Tilst i det vestlige Aarhus. Ifølge Østjyllands Politi er der tale om et opgør i det lokale kriminelle miljø. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix 2020
Torsdag aften ved midnat blev en 25-årig mand dræbt af flere skud, mens han sad i sin bil på en parkeringsplads på Søhøjen i Tilst. Østjyllands Politi takker borgerne for mange tip.

TILST: Torsdag aften tæt på midnat blev en 25-årig mand skudt på klos hold, mens han sad i sin Range Rover på en parkeringsplads på Søhøjen i Tilst i det vestlige Aarhus.

Betjente gik straks i gang med livreddende førstehjælp, men mandens liv stod ikke til at redde, og han blev kort efter erklæret død. Ifølge beboere i området var der ingen tvivl om, at det var en likvidering.

Den slags hændelser er ikke set tidligere i Aarhus, og derfor har Østjyllands Politi arbejdet på højtryk med efterforskning af sagen hele weekenden.

- Vores udgangspunkt lige efter drabet var, at vi kiggede bredt i efterforskningen, men vi meldte også ud, at vi kiggede ind i det kriminelle miljø i Aarhus. Den del er blevet bestyrket henover weekenden, så vi godt kan sige, at det er et drab begået i det kriminelle miljø i Aarhus, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi.

Ring hellere en gang for meget i stedet for at tænke, at det nok ikke er noget, der er interessant for politiet. Måske er det lige præcis den brik i puslespillet, som vi mangler.

Michael Kjeldgaard, politiinspektør Østjyllands Politi.

Annonce

Øget patruljering

Det betyder altså, at offeret er en lokal mand fra Aarhus, og at politiet også leder efter mulige gerningsmænd i det lokale kriminelle miljø.

Kan du sige, om offeret har relation til bandegrupperinger i Aarhus?

- Jeg kan sige, at vi kigger ind i det lokale kriminelle miljø.

Vi har tidligere i Aarhus oplevet gengældelsesaktioner, er det noget beboere skal frygte i dette tilfælde?

- Vi knokler døgnet rundt for at opklare dette drab, så vi kan undgå, at der skulle komme en gengældelse. Og så er det vigtigt at holde sig for øje, at det her er noget, der sker i det kriminelle miljø, så der er ingen fare for, at lokalbefolkningen er målet for det. Når det så er sagt, så er skyderi i det offentlige rum utilstedeligt, og det er også derfor, vi har sat ind med tryghedsskabende initiativer som at flytte den mobile politistation ud i området tæt på gerningsstedet, og vi har øget patruljeringen i området, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Annonce

Politiet takker for mange tips

Knap et kvarter efter skudepisoden på Søhøjen fandt Østjyllands Politi en udbrændt BMW på Hadstenvej i Sabro. Derfor efterlyste politiet vidner til både skudepisoden og til den afbrændte BMW.

- Vi vil gerne sige tak til de mange borgere og beboere, der har kontaktet os med tips i forbindelse med sagen. Og vi søger stadig vidner til de to hændelser, eller personer der måtte have en viden. Ring hellere en gang for meget i stedet for at tænke, at det nok ikke er noget, der er interessant for politiet. Måske er det lige præcis den brik i puslespillet, som vi mangler, siger Michael Kjeldgaard.

Og hvad med den afbrændte BMW, kæder I stadig den sammen med skudepisoden i Tilst?

- Ja, vi ser skudepisoden og afbrændingen af bilen som to hændelser, der er del af samme sag.

Tilst har tidligere været plaget af skudepisoder. I starten af november fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at fire mænd havde været oppe at skændes på en p-plads på Tornballevej i Tilst, og i den forbindelse var der blevet affyret et eller flere skud.

Politiet fandt blandt andet ammunitionshylstre på stedet, der tyder på, at der er blevet skudt med løst krudt.

Og blot få dage senere var den gal igen, da Østjyllands Politi fik en anmeldelse om skud i Tilst. Politiet kunne i forbindelse med den episode konstatere, at der var blevet affyret flere skud mod en bil, der var efterladt på stedet, og der blev også fundet et skudhul i en rude og i en mur på en ejendom beliggende på Langkærvej.

Efter skuddrabet satte Østjyllands Politi gang i tryghedsskabende initiativer som at flytte den mobile politistation ud i området nær gerningsstedet - ligesom patruljeringen i området er øget. Foto: Tania Clausager
Henrik fik et chok, da en nabo ringede på hos ham torsdag aften og fortalte, at hans bil var blevet smadret, og at der lå en en ung mand bag den, som var blevet skudt. Foto: Tania Clausager
Ifølge Østjyllands Politi har der været to biler på parkeringspladsen i Tilst. Den ene var Range Roveren, som den dræbte sad i, og den anden kan være en sort BMW, der kort efter skyderiet blev fundet udbrændt på denne diskrete parkeringsplads på Hadstenvej i Sabro. Fredag morgen havde politiet fjernet den udbrændte bil, og kun en sort plet på vejen og i græsset vidnede om aftenens afbrænding. Foto: Tania Clausager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce