Annonce
Aabenraa

Skuffelse for 7000: Stafet kommer ikke til Sønderjylland

DHL Stafetten i Aabenraa er bare vokset og vokset, men i 2020 er alt stille. Først i 2021 vender den store firmafest tilbage. Arkivfoto: Klaus Wilis Andresen, Der Nordschleswiger
Det kommer ikke til at ske. DHL Stafetten 2020 er aflyst, og det er ikke blot et tab for de mellem 7000 og 10.000 potentielle deltagere. Også for de foreninger, som bidrager til afviklingen.

Aabenraa: Det blev et nej. DHL Stafetten kommer ikke til Aabenraa - eller nogen anden dansk by - i 2020. Det var ikke afgjort, om der ville komme en anden dato end 19. august i Aabenraas tilfælde, efter der kom et forbud mod større forsamlinger, men det er det nu.

- Ligesom de andre arrangører er vi i Sport Event Syd utroligt kede af, at det ikke er muligt at gennemføre DHL Stafetten 2020. Men helbredet for vores frivillige og deltagerne kommer i absolut første række, lyder det fra eventchef Per Hussmann i en pressemeddelelse fra Sport Event Syd.

- Som situationen er lige nu, så vil det ikke give mening at afvikle årets stafet, og vores tanker går til alle deltagerne, landsdelen, virksomhederne, leverandørerne og alle de frivillige fra de mange foreninger, som er med til at generere penge til deres klubber, tilføjer han.

Annonce

Endnu værre er den afledte effekt for de foreninger, som hjælper med afviklingen.

Per Hussmann, eventchef, Sport Event Syd

Tab på mere end 100.000 kroner

Arrangørerne og hovedsponsoren mener ikke, at det vil være ansvarligt eller forsvarligt at afholde et arrangement af DHL Stafettens kaliber i fem forskellige landsdele i et Danmark, som er ramt af coronavirus, står der i pressemeddelelsen.

I 2019 var der over 7000 deltagere fra hele landsdelen med i Aabenraa. Håbet var, at man kunne ramme 10.000 deltagere i år. Det kommer aflysningen på tværs af.

- Det er da et kæmpe tilbageslag, men der er også økonomiske konsekvenser, siger Per Hussmann.

Overskuddet bruges nemlig på andre aktiviteter i Sport Events Syds regi.

- Endnu værre er den afledte effekt for de foreninger, som hjælper med afviklingen. Når det regner på præsten, drypper det på degnen, som Per Hussmann udtrykker det.

De foreninger, som bidrager med praktisk hjælp til afviklingen, får en kontant klingende påskønnelse.

- Sidste år delte vi lidt mere end 100.000 kroner ud, fortæller Per Hussmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce