Annonce
forside

Skuffelse hos Enhedslisten

Enhedslisten er forundret over, at de ikke fik plads i byrådet denne gang.

Ringkøbing: Enhedslisten har aldrig været repræsenteret i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, og ved årets kommunalvalg blev der ikke lavet om på det. Ved offentliggørelsen af det nye byråd måtte kandidaterne fra Enhedslisten se skuffet til, mens navne fra de andre partier blev råbt op.

Hos partiets spidskandidat Johnny Zaar var skuffelsen ikke til at tage fejl af:

- Vi er da skuffet. Vi mente, at der også var plads til os i denne omgang, siger han.

Partiet fik 386 stemmer, hvilket er en tilbagegang på 196 stemmer. Det, selvom partiet mener, at de har gjort alt rigtigt i årets valgkamp. Derfor skal de nu hjem og analysere på, hvad de kunne have gjort anderledes:

- Jeg ved ikke, hvad der er gået galt. Vi føler, at vi har gjort, hvad vi kunne. Vi har taget de rigtige sager, men er måske ikke blevet hørt på vores mærkesager. Nu skal vi hjem og ligger hovederne i blød, så vi er klar til om fire år, siger Johnny Zaar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce