Annonce
Varde

Skuffet ægtepar fra Ølgod må vinke farvel til plan om bosted

Familien ved en tidligere lejlighed ved det tidligere plejehjem i Hoven. Fra venstre: Malene, Lars, Maia og Pia Mølgaard Madsen. Arkivfoto: Martin Ravn
Pia og Lars Mølgaard Madsen fra Ølgod troede, at de var sikre på at kunne overtage Hoven Plejehjem og indrette bosted for unge udviklingshæmmede. Nu er stedet til deres overraskelse solgt til anden side.

Ølgod: Der bliver alligevel ikke noget bosted for udviklingshæmmede i det tidligere Hoven Plejehjem ved Tarm.

Forældreparret Pia og Lars Mølgaard Madsen fra Ølgod, som var langt med planerne om et privat bosted med ti pladser - blandt andet for deres egne udviklingshæmmede døtre - oplyser, at stedet til deres overraskelse er blevet solgt til anden side.

Ifølge aftale med sælger skulle slutsedlen ikke underskrives, før der var givet landzonetilladelse til projektet. I mellemtiden har sælger altså valgt en anden køber.

Annonce

Nu leder de videre

- Tæppet er totalt blevet revet væk under benene på os, for trods aftalen har hverken ejerne eller ejendomsmægleren orienteret os om andre interesserede og risikoen for et salg til anden side. Vi havde ikke i vildeste fantasi troet, at sådan noget kunne ske, og vi er ærligt talt i chok, lyder det i en pressemeddelelse fra Pia og Lars Mølgaard Madsen.

Ifølge dem var fire unge skrevet op til pladser foruden deres egne døtre. Derfor giver Pia og Lars Mølgaard Madsen sig nu til at lede efter et andet sted, hvor planerne kan realiseres. Allerede i denne weekend har de været ude og kigge på andre lukkede plejehjem i Egvad Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Fodbold

Finnerne får deres EM-fest

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce